AK Partili başkan anlayış bekliyoruz diyerek açıkladı: İmar Affı Çıkacak!

Milyonlarca kişi bir kere daha imar affı düzenlemesi için hükümet tarafından verilecek olan müjdeli haberi beklerken konu hakkında bir son dakika açıklaması da AK Parti Kilis il yöneticisi ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Şekeroğlu tarafından yapıldı.

Hatırlanacağı üzere AK Parti tarafından yapılan kanuni düzenleme ile 31 Aralık 2017 tarihi ve öncesinde yapılan imara aykırılık içeren kaçak yapılar için imar barışı düzenlemesi çıkartılmıştı. 8 Haziran 2018 tarihinde de uygulamaya alınan düzenleme ile imar barışına aykırılık bulunan yapılara yapı kayıt belgesi ile aftan yararlanma hakkı verilmişti. 

Milyonlarca kişi yapı kayıt belgesi başvurusu yaparken söz konusu uygulama 31 Aralık 2019 tarihinde sona ererken yoğun başvuru nedeni ile yapı kayıt belgesi son ödeme tarihi ise Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmıştı. Son ödeme tarihi geçmesine rağmen ödemesini yapmayan ya da son başvuru tarihini kaçıran kişiler ne yazık ki bu haktan yararlanma haklarını kaybetmişlerdi. 

YENİ İMAR BARIŞI SON DAKİKA MÜJDESİ GELECEK Mİ, 2022'DE YENİDEN İMAR AFFI ÇIKAR MI?

İmar barışında son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken konu hakkında bir açıklamada AK Parti Kilis il yöneticisi ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Şekeroğlu tarafından yapıldı. Kilis'de bakanlık tarafından büyük ova tarım alanı ilan edilen bölgede kaçak villası olduğu iddia edilen Şekeroğlu, konu hakkında Sözcü Gazetesi'ne açıklama yaptı. 

Şekeroğlu “Adı tarım arazisi ama kayalık mevki. Masa başında orayı tarım arazisi, ova ilan etmişler. 5-6 arkadaş bir araya geldik, bağ evi yapmak için. Bizim imarla aramızda 300 metre var. Şehrin binaları bize 300 metre mesafede. Burada ya imara girecek ya da imar affı çıkacak. Biz toplumdan ve sizden anlayış istiyoruz" diyerek imar affı çıkacağını dile getirdi.