Akkuyu NGS Projesinde Tarihi Gün: Birinci Güç Ünitesi Ana Ekipman Montajı Tamamlandı!

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşın ardından iptal edilerek, millileştirilmesi talep edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali NGS projesinde
Akkuyu NGS Projesinde Tarihi Gün: Birinci Güç Ünitesi Ana Ekipman Montajı Tamamlandı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali yönetimi tarafından yapılan resmi açıklama ile projedeki son durum kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamada dev projede önemli bir aşamanın daha tamamlandığı ve birinci güç ünitesinde ana ekipmanının montajının yapıldığı ilan edildi.

2021 yılında montajı tamamlanan nükleer reaktör basınç kabı kurulumu tamamlanırken bunun yanı sıra hidrolik tankları ve buhar jeneratörler, acil durum kor soğutma sistemi ile reaktör binasında ana sirkülasyon pompaları ünitelerinin basınç kapları montajları da tamamlandı. Son derece titiz bir çalışmanın yürütüldüğü belirtilen projede her bir aşama güvenlik açısından sıkı bir prosedürden geçiriliyor.

AKKUYU NGS PROJESİNDE SON DURUM NE?

Konu hakkında açıklama yapan Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh her bir aşamayı son derece büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirterek "Buhar jeneratörlerinin montajı tamamlandıktan sonra, NGS'nin birinci çevriminin ana ekipmanını birleştiren ana sirkülasyon boru hattının kaynak işlerine hazırlık aşaması başlıyor. Güç ünitesinin güvenli çalışmasını sağlamak için son derece önemli olan ana sirkülasyon boru hattının kaynak aşaması, yaklaşık 3 ay sürüyor" derken projedeki kaynak işlerinin ise 2022 senesinin bahar ayında başlamayı planladıklarını söyledi.

AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ NE ZAMAN BİTECEK?

Etaplar halinde yapılması planlanan Akkuyu NGS projesinde birinci reaktör için tamamlanma tarihi 2023 olarak ilan edilmişti. Projede belirtilen süreçte devam eden çalışmalarda ilerlemenin kaydedilmesi durumunda 1. reaktörün 2023 yılının Mayıs ayında hizmete alınması bekleniyor.