Aldatıcı Emlak İlanları Reklam Kurulu Takibinde!

Son dönemde internet siteleri üzerinden verilen sahte ilanlarla emlak fiyatlarının şişirilmesi üzerine yeni tedbirler devreye alınmış ve online ilan sitelerine bildirim zorunluluğu getirilmişti.
Aldatıcı Emlak İlanları Reklam Kurulu Takibinde!

Ticaret Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Reklam Kurulu tüketiciyi yanıltma ve aldatmaya yönelik fiyatlarla yer verilen ilanların peşine düştü. Gerçekleştirilen son toplantıda kurul tüketiciyi yanıltıcı ve aldatıcı fiyat, ifade ve fotoğraflar içeren ancak gerçek çıkmayan emlak ilanlarını takibe aldı. 

Yapılan toplantıda taşınmaz satışı yapan bir işletmenin vermiş olduğu ilan üzerinden yapılan değerlendirmede 155 bin 712 liralık idari para cezası kesilmesine karar verildi. Tüketiciye yönelik olarak verilen satılık ve kiralık emlak ilanları yakın takip altına alındı. 

İNTERNETTEN VERİLEN SATILIK VE KİRALIK İLANLAR TAKİPTE! 

Son dönemde internet üzerinden verilen yanıltıcı fiyata sahip olan satılık ve kiralık ev ilanları yakın markaj altına alındı. İnternet siteleri üzerinden verilen ucuz ilanlar takip altına alınırken vatandaşın bu ilanlar kullanılarak çekildiği, bu ev için arayan kişilere "bu evimiz satıldı, kiraya verildi, size elimizde olan diğer evi gösterelim" ifadelerini kullanarak vatandaşa tuzak kurulduğu belirlendi. 

Reklam Kurulu tarafından son dönemde şikayetlerin hızla artması üzerine yapılan incelemede bu tip ilanlar verdiği belirlenen bir ticari şirket hakkında soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen verileri son toplantısında değerlendiren Reklam Kurulu ilgili işletmeye yanıltıcı reklamdan 155 bin 712 liralık para cezası kesti. Söz konusu denetimlerin arttırılarak devam edileceği belirtilirken özellikle de emlak satışı ve kiralanması konusunda verilen ilanların takip edileceği belirtiliyor. Fiyatları yükseltmek ya da müşteri çekmek için verilen sahte ilanlara yönelik para cezası uygulanacak.