Almanya'da konut fiyatlarının düştüğü açıklandı

Dünya ülkelerinde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş gündem olmaya devam ederken Almanya'da konut fiyatlarının düştüğü ve düşmeye de devam ettiği açıklandı.
Almanya'da konut fiyatlarının düştüğü açıklandı

Pandemi dönemi sonrası Türkiye dahil pek çok dünya ülkesinde gayrimenkul sektöründe hızlı bir yükseliş yaşandı. Gayrimenkul sektöründe yaşanan fiyat yükselişleri dünyanın gündeminde yer alırken kredi faizlerindeki yükseliş de konuta olan talebi düşürdü.

Konut fiyatlarının düştüğü ifade edilirken Almanya'dan haber geldi. Almanya'dan gelen haberler doğrultusunda kentte konut fiyatlarının düştüğü öğrenildi. Almanya'da konut fiyatları düşmeye devam ederken sayısal veriler de açıklandı.

ALMANYA'DA KONUT FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), konut fiyatlarına ilişkin 2024 ilk çeyrek verilerini duyurdu. Destatis tarafından açıklanan konut fiyat verilerine göre, ülkede konut fiyatları ocak - mart döneminde 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 5,7 düştü. Geçen yılın son çeyreğine göre ise ülkede konut fiyatları yüzde 1,1 geriledi.

haber-gorsel-2024-06-24t093950-942.jpg

Almanya’da konut fiyatları, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,7 gerilerken 2022 yılındaki zirveden bu yana konut fiyatlarının düşüş kaydetmesi dikkati çekti. Berlin, Hamburg, Münih, Köln, Frankfurt, Stuttgart ve Düsseldorf'ta daire fiyatları yüzde 4,6, bahçeli ev fiyatları ise yüzde 9,7 gerilerken düşüşün nedeni de açıklandı.

Yüksek seyreden enflasyon nedeniyle satın alımların düşük olması Almanya'da konut fiyatlarındaki düşüşün başlıca nedeni olarak gösterilirken fiyatların da düşmeye devam edeceği tahmin ediliyor.