Alt katta oturan asansör parası öder mi?

Alt katlarda oturan daire sahipleri asansörü çok fazla kullanmadıkları için asansör giderlerine katılmak istemiyor. Peki, alt katta oturanlar asansör parası öder mi?
Alt katta oturan asansör parası öder mi?

Binalarda en sık karşılaşılan sorunların başında giderlerin her daire tarafından ödenmemesi geliyor. Çok katlı binalarda alt katta oturan asansör parası ödemek zorunda mı, öder mi? İşte merak edilenler..

Kat Mülkiyetleri Kanunu’nun 20/c maddesine göre giriş katta oturan tüm sakinler binadaki masraflara katılmak zorundadır. En altta oturanlar asansör ve çatıdaki arızaların giderlerine katılmak zorunda oldukları gibi, en üstte oturanlar da en alttaki sorunların giderilmesi için giderlere katılmak durumdadır.

SÜREÇ İCRAYA KADAR GİDEBİLİR

Kısaca ifade etmek gerekirse binanın hangi katında oturursanız oturun, binadaki tüm ortak kullanım alanlarındaki giderlere katılmak zorundasınız. Toplu yaşam alanlarında oturan kat sahipleri, yasa gereği gider ve masraflara katılmak zorundadır. Apartmanın taşıyıcı sisteminde, asansör ya da kapıcı dairesindeki tüm sorunlar binadaki sakinler tarafından ödenmelidir. Aksi durumda aidatların tam ödenmemesi durumda süreç icraya kadar gidebilmektedir.

ALT KATTAKİLER ASANSÖR PARASI ÖDER Mİ?

Apartmanın en üst katında oturan kişiler asansörü, diğer kişilere göre daha fazla kullanıyor. Bu sebeple ödemeleri sadece üst kattakilerin yapıp yapmayacağı merak konusu oluyor. Genel olarak söylemek gerekirse binadaki giderlerden kaçmak hangi katta olursa olsun hiçbir kat maliki için doğru bir davranış olmayacaktır.

Apartmanın yönetim planında zemin ya da giriş katında oturan kişiler de asansör gider ücretini ödemesi gerekiyor. ancak apartman yönetim planında zemin ya da giriş katında olan kişilerin bu harcamadan muaf tutulacağına dair bir madde varsa kişiler bu ücreti ödemek durumunda kalmıyor.