Amerika'da 2. El Konut Satışları Çakıldı, Ev Fiyatları Yükseldi!

Ülke ekonomileri açısından en önemli ekonomik veriler arasında yer alan konut satış rakamları için Amerika beklenen raporu yayımladı.
Amerika'da 2. El Konut Satışları Çakıldı, Ev Fiyatları Yükseldi!

Ülke ekonomileri açısından en önemli ekonomik veriler arasında yer alan konut satış rakamları için Amerika beklenen raporu yayımladı. Yayımlanan raporda son 10 yılın en dramatik düşüşünün yaşandığı görülürken Amerika'da ikinci el konut satış rakamları resmen çakıldı. Detaylar haberimizde...

Dünya korana virüs salgını ile mücadeleye devam ederken Amerika yaşadığı can kayıpları ile büyük yara almaya devam ediyor.



Sağlık sisteminin çöktüğü ve dünyanın süper gücü imajının büyük yara aldığı Amerika'da ekonomik kayıp her geçen gün katlanarak artarken yaşanan olumsuz gelişmeler konut satışlarına da sirayet etti.



AMERİKA'DA KONUT SATIŞ RAKAMLARI BÜYÜK DARBE YEDİ, KORANA VİRÜSÜ ETKİSİNİ GÖSTERDİ!



Amerikan Merkez Bankası FED tarafından negatif faiz uygulamasına geçilmesine rağmen Amerika'da konut satış rakamları dibe vurdu.



Açıklanan rakamlara göre Amerika'da ikinci el konut satış rakamları yüzde 17,8 oranında düşüş göstererek 4.33 milyon olarak gerçekleşti. 2010 yılının Temmuz ayından bu yana açıklanan yüzde 17,8 oranında ki erime şimdiye kadar açıklanan en kötü satış performansı olarak kayıtlara geçti.



Ekonomistlerin beklentisi ise söz konusu rakamın yüzde 19.9 olarak gerçekleşmesi yönündeydi. Konut satış rakamları büyük bir erime gösterse de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 7.4 oranında artış göstererek 286 bin 800 dolara çıktı.



Emlak365.com