Amerika'da Bekleyen Konut Satışları Endeksi Rekor Seviyede Düşüş Gösterdi!

Korana virüs salgını tüm dünyada ülke ekonomilerini olumsuz etkilemeye devam ederken en çok etkilenen sektörlerin başında ise hiç şüphesiz konut ve gayrimenkul sektörü yer aldı.
Amerika'da Bekleyen Konut Satışları Endeksi Rekor Seviyede Düşüş Gösterdi!

Korana virüs salgını tüm dünyada ülke ekonomilerini olumsuz etkilemeye devam ederken en çok etkilenen sektörlerin başında ise hiç şüphesiz konut ve gayrimenkul sektörü yer aldı. Corana virüsün en çok can aldığı ülkeler arasında yer alan Amerika'da açıklanan veriler konut sektörünün aldığı yarayı gözler önüne serdi. Detaylar haberimizde...

Amerika'da açıklanan konut satış rakamları gayrimenkul sektörünün korana virüs salgınından ne kadar çok etkilendiğini bir kere daha gözler önüne serdi.



ABD bekleyen konut satışları endeksi Nisan ayında rekor seviyede düşüş gösterdi. Nisan ayınnda korana virüs salgınının etkisini arttırması ile bir dizi kısıtlama önlemi alınarak hayata geçirilmiş, bu önlemler konut sektörünü de olumsuz etkilemişti.



AMERİKA'DA BEKLEYEN KONUT SATIŞLARI NİSAN AYINDA YÜZDE 21.8 ORANINDA DÜŞTÜ!



Açıklanan rakamlara göre Amerika'da bir önceki aya oranla Nisan ayında bekleyen konut satış rakamları yüzde 21.8 gibi son derece büyük bir kayıp yaşadı.



Amerika'da verilerin toplanmaya başlandığı 2001 yılından bu yana endeks yaşanan düşüş ile beraber en düşük seviyeyi gördü ve tarihi bir düşüşe tanıklık etti.



Aylık bazda ise rakamlar değerlendirildiğinde açıklanan rakam 2010 yılının Mayıs ayında yaşanan düşüşün ardından en sert aylık düşüş oldu. Bloomberg HT tarafından yapılan anket çalışmasında söz konusu rakamın yüzde 17.3 seviyesinde gerileyeceği öngörülmüştü.



Bir önceki ayda açıklanan veride ise yüzde 20,8 oranında düşüş yaşanmıştı. Nisan ayında kısmi toparlanma beklenen sektörde aksine daha sert bir düşüş yaşandı ve yüzde 21,8 ile tarihin en düşük endeks seviyesi görülmüş oldu.



Amerika'da başlatılan negatif faiz uygulaması da konut satışların çare olmadı ve Covid 19 salgını nedeni ile konut alımlarında rekor daralma meydana geldi.



Emlak365.com