Amerika'da konut başlangıçları ve inşaat izinleri Kasım ayında düştü

Kredi faiz oranlarında yaşanan yükselişten olumsuz etkilenmeye devam eden Amerika'da konut başlangıçları Kasım ayında düşüşünü sürdürdü. İnşaat izinleri rakamı da düşerken böylelikle düşüş serisi 3 aya çıktı.
Amerika'da konut başlangıçları ve inşaat izinleri Kasım ayında düştü

ABD konut başlangıçları Kasım 2022 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Amerika'da konut başlangıçları Kasım ayında yüzde 0,5'lik kayıp yaşayarak 1 milyon 427 bin rakamına geriledi. ABD'de açıklanan konut başlangıçları rakamlarında ilk kayıp Eylül ayında yaşanmıştı. 

Ekim ayında da devam eden konut başlangıçlarında yaşanan düşüş böylelikle Kasım ayında da devam ederek 3. kaybını vermiş oldu. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan veri finans sektörü tarafından merakla bekleniyordu. İnşaat izinleri için açıklanan veride de kaybın sürdüğü görüldü. 

ABD KONUT BAŞLANGIÇLARI KASIM 2022

Amerika Merkez Bankası FED tarafından uygulanan parasal sıkılaşma ve yüksek faiz politikasının en olumsuz etkilediği sektörlerin başında yer alan inşaat sektörü yeni verilerini açıkladı. ABD konut başlangıçları Kasım ayında yüzde 0,5 oranında düşüş göstererek 1 milyon 427 bin rakamını gördü. 

 Konut başlangıçları Kasım ayında aylık yüzde 0,5 oranında kayıp yaşarken yıllık bazda yaşanan kayıp ise yüzde 16,4 olarak kayıtlara geçti. ABD inşaat izinleri Kasım 2022 rakamı ise yüzde 11,2'lik rekor kayıp ile 1 milyon 342 bin olarak ilan edildi. Yıllık bazda yaşanan düşüş ise 22,4 olarak hesaplandı. Hem konut başlangıçları hem de inşaat izinleri rakamlarında yaşanan düşüş sektörde alarm zillerinin çalmasına neden olurken yükselen konut kredisi faiz oranlarının sektör üzerinde baskı oluşturduğu belirtiliyor.