Amerika'da Konut Fiyatları Şubat Ayında Yükseldi!

Korana virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken yaşanan ekonomik dalgalanmadan etkilenen sektörlerin başında konut ve gayrimenkul sektörü yer aldı.
Amerika'da Konut Fiyatları Şubat Ayında Yükseldi!

Korana virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken yaşanan ekonomik dalgalanmadan etkilenen sektörlerin başında konut ve gayrimenkul sektörü yer aldı. Gerek oluşan ekonomik belirsizlik gerekse de mali sorunlar konut satışlarını olumsuz etkilerken Amerika corana virüsü salgını öncesindeki döneme ait konut fiyatları endeksini açıkladı. Detaylar haberimizde..

Ekonomilerin en önemli göstergeleri arasında yer alan konut satış rakamları ve konut fiyatları hakkında Amerika'dan açıklama geldi.



Amerika'da korana virüs salgınının patlak vermeden önceki son veri olması açısından büyük önem taşıyan Şubat ayı konut fiyatları endeksi rakamları açıklandı.



AMERİKA'DA KONUT FİYATLARI ŞUBAT AYINDA YÜKSELDİ!



Amerika'da korana vriüs salgını patlak vermeden önceki dönemi kapsayan son konut fiyatları verisi olan S&P CoreLogic Case-Shiller ulusal konut fiyat endeksi rakamları açıklandı.



Açıklanan rakamlara göre ABD'de Şubat ayında konut fiyatları yükseldi. Yaşanan yükselişin ardından ekonomik olarak piyasaya moral aşılandı ancak korana virüs salgını nedeni ile Mart ayında açıklanacak rakamlarda sert düşüş beklentisi ağırlık kazandı.



S&P CoreLogic Case-Shiller ulusal konut fiyat endeksi Ocak ayında yüzde 3.9 oranında artış göstermişti. Şubat ayında ise yaşanan yıllık artış yüzde 4,2 seviyesine çıkarak yükselişini sürdürmüş oldu.



10 kenti kapsayan konut fiyat endeksi için ise yıllık artış yüzde 2.9 ile sınırlı kaldı. Konut kredisi faiz oranlarının rekor seviyelere geri çekildiği ülkede buna bağlı olarak artan konut talepleri ev fiyatlarının düşmesini sağladı.



Emlak365.com