Ankapark Davasında Mahkeme Tahliye Kararı Verdi, Park Belediyeye Devredildi!

AOÇ arazisi üzerinde Melih Gökçek döneminde inşa edilen Ankapark için belediye tarafından Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılan davada nihai karar açıklandı.
Ankapark Davasında Mahkeme Tahliye Kararı Verdi, Park Belediyeye Devredildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Ankapark hakkında, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan mahkemede bugün nihayet son karar açıklandı. Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından açıklanan karar ile dev parkın tahliye edilmesine ve işletmecinin park üzerindeki müdahalesini kaldırdı.

Hatırlanacağı üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından parkın tahliyesi için mahkeme süreci başlatılmış, yapılan ihale ile parkın işletme hakkına alan şirkete karşı yasal süreç başlatılmıştı. Park bu durumda atıl durumda ve kapalı kalırken, parkta yer alan milyonluk oyuncaklar da çürümeye başlamıştı.

ANKAPARK AÇILACAK MI, SON DURUM NE?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan tahliye davasının ardından başlayan yargı süreci bugün itibari ile sona erdi. Davalı tarafın mahkemede yapmış olduğu kira sözleşmesinde fesih bulunmadığı, tahliye kararının haksız olacağı savunmasına rağmen mahkeme belediye lehine karar verdi ve Ankapark resmen belediyeye devredilmiş oldu.

Ankapark Davasında Mahkeme Tahliye Kararı Verdi, Park Belediyeye Devredildi!

Taraflar tarafından yapılan savunmaların ardından Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından açıklanan karar ile Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yapılan dev tema park artık belediyeye devredilmiş oldu. Parkın bundan sonraki akıbeti merak konusu olurken parkın tema park olarak kullanılıp kullanılmayacağı ya da açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Tema park sık sık maliyeti ile eleştirilere neden oluyordu. Pandemi dönemine denk gelmesi nedeni ile istenilen ziyaretçi sayısının alınamaması üzerine park uzun süre kapalı durumda kalmıştı.