Ankara Büyükşehir Belediyesi 4+1 Konutları İhaleyle Satışa Çıkardı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan 5 konut için satış ihalesi yapılacağı açıklandı. Konutlar kaç TL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı?
Ankara Büyükşehir Belediyesi 4+1 Konutları İhaleyle Satışa Çıkardı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan 5 adet konut için ihale duyurusu yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilan ile Ankara Büyükşehir Belediyesi konut satış ihalesi düzenleneceğini duyurdu. Satışa çıkarılan konutlar için ihale detayları kamuoyu ile de paylaşıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi hangi konutları kaç TL muhammen bedelle ihaleye çıkardı?

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İHALEYLE SATILIK KONUTLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre belediye mülkiyetinde bulunan 5 adet konut ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Bu konutların Çankaya ilçesi Kızılırmak – Karakusunlar Mahallesi’nde oldukları bildirildi. Satılacak olan bu konutların tamamının 4+1 planında ve 149 metrekare büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ihale ile satacağı 5 adet konut için muhammen bedel belirlemesi de yaptı. Buna göre konutlar 3 Milyon 770 Bin TL ile 4 Milyon 370 Bin TL arasında değişen muhammen bedellerle ihale edilecek. İhaleye katılmak isteyen katılımcıların ödemeleri gereken geçici teminat bedellerinin ise 107.700 TL ile 131.100 TL arasında değiştiği duyuruldu.

İHALE NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 5 adet konut satış ihalesine dair tarih ve usul açıklaması da yaptı. Buna göre ihaleler her bir konut için ayrı ayrı olmak üzere 21 Temmuz 2022 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda Belediye Encümeni tarafından yapılacak. İhalelerde Kapalı Zarf usulü uygulanacak.

İhaleye katılıp konutları satın almak isteyenler ihale şartnamesini KDV dahil 500 TL ödeyerek almak zorunda olacaklar. Katılımcılar ihale teklif mektuplarını en geç 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 12:00’a kadar teslim etmeleri gerekecek. İhale sonucu konut satışından doğacak bütün vergi, resim, harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri gibi masraflar alıcıya ait olacak ve kanuni süresinde ödenecek. İhaleyi kazanarak konutları satın almaya hak kazanacak olanlar ihale bedelini peşin olarak ödeyecekler.

Emlak365.com