Ankara Büyükşehir Belediyesi Açıkladı! Tartışmalı Togo Kuleleri İnşaatı İçin Yıkım Kararı!

Ankara’da tartışma konusu olan Togo Kuleleri için bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Togo Kuleleri inşaatının yıkımı için karar alındığını duyurdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Açıkladı! Tartışmalı Togo Kuleleri İnşaatı İçin Yıkım Kararı!

Ankara’da Togo Kuleleri inşaatına dair bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak Togo Kuleleri inşaatına dair encümen kararı alındığını duyurdu. Encümenin verdiği karara göre Togo Kuleleri inşaatı yıkılacak.

YIKIM KARARI ÇIKTI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı Başkan Mansur Yavaş’ın yönetiminde yapıldı. Togo Kuleleri inşaatına dair son durum değerlendirmesi encümen toplantısında yapıldı. Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belediyeye Togo Kuleleri inşaatı için daha önce yazılan yazılar, bazı yargı kararları ve imar mevzuatları bir arada değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda ise Togo Kuleleri inşaatı için yıkım kararı çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada belediye meclisinde emsalin 1,5 oranına düşürülmesinin kararının tüm siyasi partilerin oy birliği ile alındığı vurgulandı. Ancak buna rağmen bugünkü toplantıya AK Parti ve MHP’nin belediye meclis üyelerinin katılmadığı bildirildi.

TOGO KULESİ MESELESİ NEDİR?

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir belediyesi Başkanı olduğu dönemde Sinan AygüN’e ait olan Togo Kuleleri inşaatına dair imar planı değişikliği onaylanmıştı. Bunun üzerine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi bundan 5 yıl önce ilgili inşaata dair yapılan imar değişikliğinin kamu yararına olmadığı gerekçesiyle itiraz edip dava açmıştı. Melih Gökçek’in 2017 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa etmesi sonrasında yerine gelen Mustafa Tuna döneminde ise inşaatın imar değişikliği kararını mahkeme iptal etmişti.

Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na seçilmesinin ardından Togo Kuleleri inşaatı 16 Aralık 2019’da mühürlenmişti. Danıştay 6. Dairesi TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi tarafından verilen kararı onadı. Bugün ise ilgili inşaat için Ankara Büyükşehir Belediyesi encümeninden yıkım kararı çıktı.

Emlak365.com