Ankara Büyükşehir Belediyesi satıyor! Çankaya'da boş 4+1 katta daireler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya İlçesinde yer alan 5 adet dairenin satılacağını ilan etti. İhale ile satılacak olan daireler için fiyatlar 3 milyon 590 bin TL'den başlıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi satıyor! Çankaya'da boş 4+1 katta daireler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Haziran ayı içerisinde yeni bir konut satış ilanına daha çıktı. Kurum geçtiğimiz aylarda da kendisine ait olan ve boş durumda bulunan daireleri satmıştı. Haziran ayı duyurusunda 5 adet kullanılmayan dairenin satılacağını ilan eden belediye başkanlığı satışlara dair detayları kamuoyu ile paylaştı.

ANKARA'DA BELEDİYEDEN SATILIK DAİRELER

Başkent Ankara'da ev almak isteyenler için daireler; Çankaya ilçesi Kızılırmak - Karakusunlar Mahallesinde yer alıyor. 27466 / 1 ada parsel konumunda bulunan yapıda yer alan daireler 3. kat ile 13. kat arasında değişiyor. Aynı yapıda 3. katat bulunan daire için 3 milyon 590 bin TL fiyat açıklayan kurum, 13. katta yer alan daire için ise 4 milyon 370 bin TL fiyat açıkladı. Bu dairelerin tamamı 4+1 tipinde ve 149 m2 büyüklüğünde.

Ankara Büyükşehir Belediyesi satıyor! Çankaya'da boş 4+1 katta daireler

Satışlara dair bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ihale işlemlerinin 21 Haziran tarihinde düzenleneceğini bildirdi. Bu tarihe kadar başvuru yapmaları gereken vatandaşlar için kurum 2886 Sayılı Kanunun 36. maddesi gereğince Kapalı Zarf usulü ile satış olacağını duyurdu. İhale tarihinde; Hipodrom Caddesi No:5’deki Belediye Hizmet binasının B-Blok 1.Katında bulunan ENCÜMEN salonunda açık artırmaya katılacaklar ilgili usul ile tekliflerini sunacaklar.

İHALE KATILIM BİLGİLERİ

Konutlar öncelikli konut satışı kapsamında satılmayacaklar. İsteyen vatandaşlar fiyatları uygun bulmaları durumunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına başvuruda bulunarak ihaleye katılım hakkı elde edebilirler. İhale süreci sonunda en yüksek teklifi veren ise konutu almaya hak kazanır.

BAŞVURU İÇİN NE YAPMEK GEREKİYOR?

Başvuru işlemleri için ilk adım Hipodrom Caddesi No: 5’deki Belediye Hizmet binasının 14.katında bulunan EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI Taşınmazlar Şube Müdürlüğüne gidilecek. Belediyenin bu biriminden ihale satış dosyası alınacak doldurulacak ve imzalanacak. Daha sonra 107 bin TL ile 131 bin TL arasında olan her daire için ayrı ayrı belirlenen geçici teminat bedeli ödenecek ve makbuzu belediyeye teslim edilecek.

Son işlem ise "İmzalı Teklif Mektubu, İmzalı Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi ( Aslı ), İmzalı Yer Görme Belgesi (İdare tarafından mühürlü verilecektir.), Şartname Alındı Makbuzu ( Aslı ), Geçici Teminat Alındı Makbuzu Aslı, nüfus kayıt örneği veya kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi" evraklarının teslim edilmesi olacak.