Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden satılık konutlar ve dükkanlar! Fiyatlar 215 Bin TL'den başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan konutlar ve dükkanlar ihaleyle satışa çıkarıldı. Satışa sunulan taşınmazlar için makul fiyatlar belirlenirken özel koşullar da açıklandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden satılık konutlar ve dükkanlar! Fiyatlar 215 Bin TL'den başlıyor!

Türkiye’de belediyeler tarafından yapılan taşınmaz satışları bazen çok önemli gayrimenkul fırsatı olabiliyorlar. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından resmi bir ilan yayınlanarak belediye mülkiyetinde bulunan bazı konutların ve dükkanların satışa çıkarıldığı duyuruldu. Satışa sunulan taşınmazlara dair özel bilgiler açıklanırken muhammen bedeller de kamuoyuna ilan edildi.

HANGİ KONUTLAR VE DÜKKANLAR SATIŞA ÇIKARILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı ilana göre 9 adet taşınmazın satışı için ihale düzenlenecek. 4 adet konut ve 5 adet de dükkan satacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi kapsamlı bilgilendirmede bulundu. Mamak ve Çankaya ilçelerinde olan bu taşınmazlar için belirlenen muhammen bedeller de açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre konutların büyüklükleri 93 metrekare ile 149 metrekare arasında değişiyor. Dükkan ise 24 metrekare ile 27 metrekare arasında büyüklüklere sahipler. Konutlar için belirlenen en düşük muhammen bedel 350 Bin TL olurken en yüksek muhammen bedel ise 4 Milyon 370 Bin TL oldu. Dükkanların muhammen bedelleri ise 215 Bin TL ile 300 Bin TL arasında değişiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden satılık konutlar ve dükkanlar! Fiyatlar 215 Bin TL'den başlıyor!

İHALELER NASIL YAPILACAK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından satışı gerçekleştirilen taşınmazların her biri için ayrı ayrı ihale yapılacak. Bu ihalelerle Kapalı Zarf usulü uygulanacak. 1 Aralık 2022 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Encümen salonunda Belediye Encümeni tarafından bu ihaleler gerçekleştirilecek. İhaleye teklif vermek isteyenler Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’ndan ihale şartnamesini 500 TL karşılığında almak zorunda olacaklar.

TAKSİTLE ÖDEME YAPILABİLECEK Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan taşınmaz satışları yayınlanan ilanda yer alan bilgilere göre taksitle ödeme yapılmaya uygun olmayacak. Ödemeler peşin olarak yapılacak. Ayrıca ihaleyi kazananlar ihale karar pulu, sözleşme karar pulu, ilan giderleri ve diğer giderleri de peşin olarak ödeyecekler.