Ankara için Yeni Duyuru! Milli Emlak 2 Bin 200 TL'den 3 Milyon TL'ye Kadar Arsa Arazi Satacak

Başkent Ankara'da arsa arazi yatırımı yapmak, toprak almak isteyenler için toplam 52 adet gayrimenkul satışı yapılacak. Ulus Milli Emlak Müdürlüğü satışların 2.200 TL'den başladığını duyurdu.
Ankara için Yeni Duyuru! Milli Emlak 2 Bin 200 TL'den 3 Milyon TL'ye Kadar Arsa Arazi Satacak

Ankara Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğü gayrimenkul satış ilanı yayımladı. Kurum tarafından yayımlanan duyuruda, Ankara'nın Mamak, Altındağ ve Kalecik İlçelerinde yer alan gayrimenkuller için ihaleler düzenleneceğini bildirildi.

ANKARA MAMAK, KALECİK VE ALTINDAĞ'DA İMARLI İMARSIZ 52 ADET ARSA ARAZİ SATIŞ İHALE DUYURUSU

Ankara'da gayrimenkul almak isteyenlerin değerlendirebilecekleri satışlar için Ulus Emlak Müdürlüğü ihale başvuru kılavuzu yayımladı. Duyuruda satışı yapılacak olan gayrimenkulün bulunduğu ilçe, mahalle, ada parsel nımarası, metrekare büyüklüğü, hisse oranı, imar durumu, teminat bedeli, başvuru için ödenmesi gereken geçici teminat bedeli, ihale tarih ve saati ayrı ayrı ila edildi.

Ulus Emlak Müdürlüğü ihale ile gayrimenkul satışlarına ilişkin "Kurulacak komisyon huzurunda ; 2886 sayılı Kanunun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü ile ayrı ayrı sırasıyla Kiralama ve Satış ihalesi yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

İhale Tarihi: 17 Şubat 2022

İhale Saati: 09.00'da ilk ihale başlayacak, 15.20'de son ihale başlayacak.

İhale Adresi: Çevre ve Şehircilk İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası İhale Salonu İzmir-1 Cadde No:35 Kızılay / Çankaya / ANKARA

İHALEDE YER ALAN GAYRİMENKULLERİN SATIŞ TABLOSU

Ankara için Yeni Duyuru! Milli Emlak 2 Bin 200 TL'den 3 Milyon TL'ye Kadar Arsa Arazi Satacak

Ankara için Yeni Duyuru! Milli Emlak 2 Bin 200 TL'den 3 Milyon TL'ye Kadar Arsa Arazi Satacak

Söz konusu gayrimenkullerin satışlarına başvuru işlemleri 16 Şubat tarihine kadar yapılabilecek. İhaleye katılmak için vatandaşlar Ulus Emlak Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yapacaklar. Kurum başvuruları tabloda yer alan başvuru ücretinin ödenmesi ve evrakların teslim edilmesi ile yapılacağını açıkladı.

Gerçek kişi adına yapılacak başvurular için gerekli evraklar "Yasal yerleşim yeri belgesini (İkametgah ilmuhaberi) ile Arkalı-Önlü TC no.lu Nüfus Cüzdanı fotokopisi" olarak açıklandı.

ÖDEME BİLGİLERİ

Gayrimenkuller için belli bir tutara kadar peşin ödeme belli bir tutarın üzerindeki gayrimenkuller için ise taksitli ödeme planları sunuluyor. Ankara Ulus Milli Emlak Müdürlüğü taksit imkanı sunulduğunu açıkladı.

Ödemelere dair detayları merak edenler için hazırlanan başvuru kılavuzunda "Satılacak taşınmazların ihale bedeli peşin ödenebileceği gibi,talep üzerine, ihale bedelinin 5.000,00-TL geçmesi halinde, 1/4'ü peşin, kalan kısma yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dilimler halinde 8 eşit taksitlendirme yapılabilecektir." bilgisi yer aldı.

İhaleye ilişkin tüm ayrıntılar Ankara Ulus Milli Emlak Müdürlüğünden telefonla yada bizzat kuruma giderek öğrenilebilir.