Ankara - İzmir Limanı YHT Hızlı Tren Projesi İçin İngiltere'den Türkiye'ye Rekor Finansman Desteği Açıklandı

Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen Ankara-İzmir Limanı arasında yapılacak 503 kilometrelik hızlı tren projesi için finansman desteği İngiltere'den geldi.
Ankara - İzmir Limanı YHT Hızlı Tren Projesi İçin İngiltere'den Türkiye'ye Rekor Finansman Desteği Açıklandı

Ankara ile İzmir arasında ulaşımı büyük oranda kolaylaştıracak ve iki şehir arasındaki ulaşım süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Limanı arasında yapılacak 503 kilometrelik hızlı tren projesi için aranılan finansman desteği İngiltere'den geldi. İngiltere tarihinde şimdiye kadar vermiş olduğu en büyük alt yapı finansman anlaşmasını Türkiye ile imzalayacak.

Ankara-İzmir Limanı arasında yapılacak 503 kilometrelik hızlı tren projesi için İngiltere hükümeti Türkiye'ye 2,3 milyar dolarlık finansman desteği sağlarken söz konusu rakam Ankara ve İzmir Limanı arasında yapılacak elektrikli tren yolu yapımında kullanılacak. Finansman desteği için yasal süreci ise Credit Suisse ve Standart Chartered Bank yürütecek.

ANKARA - İZMİR LİMANI YHT HIZLI TREN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK!

Türkiye'de ki karbon emisyonu rakamını düşürmek için hızlı tren projesine destek veren İngiltere adına açıklama yapan Uluslararası Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan “Türkiye, İngiltere için kritik bir ticaret ortağı. Bu yönden bakıldığında İngiltere’nin en büyük dış altyapı finansman anlaşmasının güçlü bir devamlılığa sahip olması gayet normal” ifadelerini kullanmıştı.

Toplamda 503 km uzunluğuna sahip olan yüksek hızlı tren projesi için İngiltere atılan imzalar ile Türkiye'ye Ankara - İzmir Limanı YHT Hızlı Tren Projesi yapımı için toplamda 2,3 milyar dolarlık dev bir finansman desteği sunmuş olacak. Anlaşma sonrası YHT projesinin elektrik sistemleri, ray ve sinyalizasyon sistem işlerinin İngiliz şirketlere verilmesi bekleniyor.