Ankara Ulus 100. Yıl Çarşısı yıkım ihalesi yapılacak! Yerine ne yapılacak, ne karar verildi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus 100. Yıl Çarşısı’nın yıkımı için harekete çektiği bildirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yıkım için ihale açtı.
Ankara Ulus 100. Yıl Çarşısı yıkım ihalesi yapılacak! Yerine ne yapılacak, ne karar verildi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta bulunan 100. Yıl Çarşısı için yıkım kararı aldı. Ulus Meydanı’nda bulunan 100. Yıl Çarşısı’nın tarihi bir önemi bulunduğu bildirildi. Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği, Cumhuriyet’in kurulduğu, 1950’li yıllara kadar ulusal bayramların kutlandığı Ulus Meydanı’ndaki 100. Yıl Çarşısı için yıkım ihalesi duyurusu yayınlandı.

ULUS 100. YIL ÇARŞISI İÇİN YIKIM İHALESİ

Yayınlanan ihale ilanına göre Ulus 100. Yıl Çarşısı ve Ankara Eski Özel idare Binasının Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığında Yıkım İşi için kapalı teklif usulü ile ihale yapılacak. Yıkım sonrası enkazdan çıkarılacak olan hurda karşılığında bu yıkım işinin yapılacağı belirtildi. İhaleye katılımlar sonrasında ihale ilanında belirtilen esaslara göre encümen tarafından ihalenin kime verileceğine karar verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Ulus 100. Yıl Çarşısı yıkım işinin muhammen bedeli tahmini olarak 3 Milyon 581 Bin TL olarak belirlendi. İhale 8 Aralık’ta saat 14:00’da yapılacak. İhaleye teklifler kapalı zarf ile verilecek. Bu tekliflere göre en iyi teklifin sahibine iş teslim edilecek. Önce bu kişiye veya firmaya yer teslimi yapılacak. Ardından ise 180 gün yani 6 ay içerisinde Ulus 100. Yıl Çarşısı tamamen yıkıp enkazı kaldırılmış şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek.

ANKETTEN YIKIM VE YENİ MEYDAN ÇIKTI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus 100. Yıl Çarşısı için yıkım kararı vermesi bazı eleştirilere neden oluyor. Bu yıkıma karşı çıkanlar mevcut hali ile çarşının muhafaza edilmesini istiyorlar. Ancak bu eleştirileri dikkate alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Mobil üzerinden bir anket çalışması yaptı. Ankaralılara Ulus 100. Yıl Çarşısı’nın ne yapılması gerektiği sorulurken anket sonucuna göre yüzde 69 oranında çarşının yıkılması ve Ulus’a kentsel bir meydan yapılması cevabı verildi.