Ankara'da 140 Bin TL'ye satılık 3+1 konut! Vakıfbank acil koduyla satışa çıkardı, yetişen kapacak!

Vakıfbank satılık ikinci el konut ilanları ile yeni ucuz konut fırsatlarını ilan etti. Ankara'da 140 Bin TL'ye 3+1 ev satan Vakıfbank'ın bu duyurusu ev sahibi olmak isteyenleri harekete geçirmeye yetti.
Ankara'da 140 Bin TL'ye satılık 3+1 konut! Vakıfbank acil koduyla satışa çıkardı, yetişen kapacak!

Türkiye'de ev sahibi olmanın maliyeti her geçen gün daha da fazla ağırlaşıyor. Artan konut fiyatlarından dolayı insanlar taleplerini ertelemek durumunda kalıyorlar. Ancak yine de bazı yollarla ucuz konutlara ulaşmanın imkanı bulunuyor. Lakin bunun için de çok kapsamlı araştırmalar yapılması gerekiyor. Emlak piyasasından ev satın alma şansı kalmayan vatandaşlar bu yönce araştırmalarını sürdürüyorlar. 

BANKALAR UCUZ KONUTUN ADRESİ OLDULAR

Emlak piyasasında fiyat araştırması yapanlar hangi şehir olduğu fark etmeyecek şekilde ikinci el ortalama bir konut için en az 600 Bin TL'yi gözden çıkarmaları gerektiğini görüyorlar. Bu konutlar da oldukça yıpranmış konutlar oluyor. Daha iyi konutlar için 1 Milyon TL'lik bir bütçenin feda edilmesi gerekiyor. Piyasa bu ortamdayken bankaların satışını yaptıkları ikinci el konutlar adeta ucuz konut fırsatı oldular.

Bankalar müşterilere kullandırdıkları kredilerde ipotek talep edebiliyorlar. Müşteriler de konutlarını ipotek olarak gösteriyorlar. Ancak kredi geri ödenmeyince o konut bankanın mülkiyetine geçiyor. Müşteri bu şekilde kredi borcundan kurtuluyor. Banka kredi zararına uğrarken bir konut sahibi oluyor. Ancak bu konutun idaresi banka için güç olurken kredi zararının da acil bir şekilde kapatılması gerekiyor. Bunun için bu ikinci el konutlar biraz uygun bir fiyatla satışa çıkarılıyor. 

Bankaların ucuz konut satmalarının bir nedeni de bu konutların satış sisteminden kaynaklanıyor. Piyasa değerinin çok altında bir fiyat belirlenerek satışa çıkılıyor. Ancak evin satış fiyatını bir tür ihale sistemi belirliyor. O konut için belirli bir süre teklif yapılıyor ve her yapılan teklifin son tekliften daha yüksek olması gerekiyor. Bu şekilde konut fiyatı yükselebiliyor. Şanslı olanlar ise teklif yaptıkları ev için başka teklifler gelmeyenler oluyor. İşt6e onlar çok çok ucuz fiyatlarla ev sahibi olabiliyorlar. 

VAKIFBANK ANKARA'DA 140 BİN TL'YE KONUT SATIYOR!

Ankara'da 140 Bin TL'ye satılık 3+1 konut! Vakıfbank acil koduyla satışa çıkardı, yetişen kapacak!

Vakıfbank tarafından yayınlanan son konut satış ilanına göre Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan 3+1 büyüklüğündeki 127 metrekarelik konut için 140 Bin TL fiyat belirlendi. Bu konut için henüz satın alma teklifi yapılmadı. İlk teklifi yapacak olan kişinin bu teklifinin ardından geri sayım başlatılacak. Süre sonuna kadar başka teklif gelmez ise 140 Bin TL teklif veren kişi bu fiyatla Ankara'da ev sahibi olabilecek.