Ankara'da 18 Katlı Bina Çökme Riski Nedeni İle AFAD Tarafından Boşaltıldı!

Ankara'da 18 katlı bir bina akşam saatlerinde giriş kat dairelerinde oluşan derin çatlaklar nedeni ile acil kodu ile boşaltıldı.
Ankara'da 18 Katlı Bina Çökme Riski Nedeni İle AFAD Tarafından Boşaltıldı!

Ankara'da 18 katlı bir bina akşam saatlerinde giriş kat dairelerinde oluşan derin çatlaklar nedeni ile acil kodu ile boşaltıldı. AFAD tarafından boşaltılan bina sakinleri ise olay yerinde görüntü alan basın mensupları ile evlerinin fiyatı düşeceği için tartıştı!

Ankara'da dün akşam saatlerinde gelen ihbar üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri bir binayı çökme riskine karşı tahliye etme kararı aldı.



Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı olan Çiğdemtepe Mahallesi Çiğdemtepe Manzara Sitesi'nde yer alan 18 katlı bir bina binanın giriş katında bulunan dairelerde meydana gelen derin çatlaklar nedeni ile boşaltıldı.



APARTMAN SAKİNLERİ BASIN MENSUPLARINA KIZDI: EVİMİZİ ÇEKMEYİN DEĞERİ DÜŞECEK!



Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda giriş katta oturan kişiler evlerinin duvarlarında oluşan çatlaklar üzerine komşularına haber verdi.



Çatlakların son derece büyük ve derin olması nedeni ile endişeye kapılan apartman sakinleri gerekli incelemelerin yapılması için durumu belediye ekipleri ve AFAD'a haber verdi. AFAD ekipleri tarafından yapılan incelemede binada çökme riski bulunduğu tespit edildi ve 18 katlı bina için tahliye kararı alındı.



Olay yerine gelen güvenlik güçleri binayı tahliye ederken bina sakinleri ise o esnada çekim yapan basın mensupları ile tartışma yaşadı. Tartışmanın nedeni ise basın mensuplarının aldığı görüntüler nedeni ile evlerinin değerinin düşeceği konusuydu. Yaşanan tartışma kentsel dönüşümde neden geride olduğuumuz bir kere daha gözler önüne sererken bina hakkında nihai karar yapılacak olan detaylı değerlendirmenin sonrasında belirlenecek.



Emlak365.com