Antalya emlak piyasası karıştı Rus ve Ukraynalı göçü sonrası kiralar 125.000 liraya fırladı

Antalya son dönemde yoğun bir yabancı göçü almaya devam ederken yoğun talep beklendiği üzere kiraları da fırlattı. Rusya savaşı Antalya'da konut fiyatları ve ev kiralarını patlattı!
Antalya emlak piyasası karıştı Rus ve Ukraynalı göçü sonrası kiralar 125.000 liraya fırladı

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş Antalya'da hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarını patlattı! Bir yandan ülkesinde yaşanan savaştan kaçan Ukrayna vatandaşları, bir yandan zorla asker alınma korkusu yaşayan Ruslar, bir yandan ise ülkesinde doğalgaz kıtlığından kaçan Alman vatandaşları Antalya'ya akın etmeye başladılar. 

Antalya havalimanı tarihinin en yoğun sonbahar dönemini geçerken deyim yerindeyse uçakların biri kalkıyor, biri iniyor. Antalya havalimanında yaşanan yoğunluk otellerin doluluk oranları ile de kendisini gösterirken şehirde boş kiralık daire bulmanın artık nerede ise imkansız hale geldiği belirtiliyor. Antalya'da hem kiralık hem de satılık ev fiyatları cepleri yakarken verilen ilanlarda yer alan fiyatlar ise dudakları uçuklatıyor. 

ANTALYA'DA KİRALIK EV İLANLARI GÖRENLERİ ŞOKE EDİYOR! 

Antalya'da boş kiralık evler yabancılar tarafından peynir ekmek gibi kapışılırken özellikle de deniz kenarında yer alan lüks dairelerin kiraları aylık 100 bin TL sınırını bile aştı. Antalya'nın en gözde tatil merkezleri arasında yer alan Lara'da bulunan kiralık daire için talep edilen fiyat 130 bin TL olarak açıklanırken Konyaaltı'nda yer alan 3+1 dairenin ise aylık kirası 125 bin TL olarak ilanda yer alırken 1 senelik kira bedeli ise peşin istendi. 

Antalya emlak piyasası karıştı Rus ve Ukraynalı göçü sonrası kiralar 125.000 liraya fırladı

ANTALYA'DA TÜRKLERE EV YOK! ÖĞRENCİLER VE MEMURLAR EV BULAMIYOR...

Eğitim görmek için Antalya'yı tercih eden üniversite öğrencileri ile tayinleri bu ile çıkan memurlar ve öğrencilerde büyük mağduriyet yaşamaya başladı. Normal evlerin bile fiyatlarının 20 bin liraya çıktığını belirten emlakçılar Türklerin ev bulma şansının sıfır olduğunu, ev sahiplerinin evlerini yabancılara kiraya vermek istediklerini belirtiyorlar.