Apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartman aidatlarının ödenmemesi durumunda yönetimlerin başvurabilecekleri tahsilat yollarından birisi de icradır. Peki apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?
Apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartman aidatları hakkında araştırmalar yapılırken kaç aylık aidat borcunun icraya konu olabileceği merak ediliyor. Peki kaç ay aidat borcu olursa icra gelir? Apartman aidatları için icra süreci nasıl işletilir? Apartman aidat borcu ne şekilde ödenir? Apartman aidatlarında ev sahiplerinin ve kiracıların ayrı ayrı sorumlulukları var mıdır?

EV SAHİPLERİNİN VE KİRACILARIN AİDAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Apartman aidatlarında kanunlar ev sahiplerine ve kiracılara ayrı ayrı uygulanmaktadır. Bir apartmanda aidat borcu olan dairede kiracı varsa bu para kiracıdan talep edilir. Kiracının kullanımdan doğan borcu olan apartman aidatında buna karşın yasal sorumluluk kiracıda değildir. Apartman aidatlarında sorumluluk tamamen ev sahibindedir. Yönetimler eğer birisini icraya vereceklerde bu yasal olarak ev sahipleri olmalıdır. Hatta kiracı aidat borcu bırakıp evden çıksa dahi yönetimler kiracılar aleyhinde icra takibi başlatamıyorlar. 

Ev sahipleri kiracıların apartman aidatı borcu nedeniyle mağdur olabiliyorlar. Bu duruma düşmek istemeyen ev sahiplerinin bazı uygulamalar yapmalıdırlar. Kiracının apartman aidatı borcunun olup olmadığı ev sahipleri tarafından düzenli olarak yönetimlerden sorulmalıdır. Biriken aidat borçları yüzünden ev sahipleri evlerini dahi kaybedebiliyorlar. Bunun için işin sıkı tutulması gerekmektedir. 

KAÇ AYLIK AİDAT BORCU İÇİN İCRA TAKİBİ BAŞLATILIR?

Apartmanlarda yönetimlerin en çok karşılaştıkları sorun aidat paralarının ödenmeyişidir. Bu aidatların ödenmemesi apartman hizmetlerinde bazı aksamalara neden olabiliyor. Bundan dolayı apartmanlarda aidatların tahsilatı için tüm imkanlar kullanılabiliyor. İcra kanalı da bunlardan birisidir. Bir borcun icraya konu olabilmesi için ödeme gününün geçmesi yeterlidir. Dolayısıyla apartman aidatı borcunun üzerinden ay geçmesine gerek yoktur. Yönetimler dilerlerse 1 günlük aidat borcu için dahi icra işlemi başlatabilirler.