Apartman ve Site Bahçesi Sokak Sayılır Mı, Sokağa Çıkma Yasağı Cezası Uygulanır Mı?

Özellikle de markalı site projelerinde yer alan yürüyüş yolları ile apartman ve site bahçelerinde yer alan basketbol sahası, futbol sahası, çocuk oyun parkı gibi alanlar sokağa çıkma yasağı döneminde yeni bir tartışma konusu yarattı.
Apartman ve Site Bahçesi Sokak Sayılır Mı, Sokağa Çıkma Yasağı Cezası Uygulanır Mı?

Özellikle de markalı site projelerinde yer alan yürüyüş yolları ile apartman ve site bahçelerinde yer alan basketbol sahası, futbol sahası, çocuk oyun parkı gibi alanlar sokağa çıkma yasağı döneminde yeni bir tartışma konusu yarattı. Peki, apartman ya da site bahçesi sokak sayılır mı, sokağa çıkma yasağı olan günlerde apartman bahçesine çıkan çocuklara sokağa çıkma yasağı para cezası yazılabilir mi, balkonda mangal yapmak yasak mı?

Corana virüsü salgını nedeni ile yapılan evde kal çağrıları havaların ısınması ile beraber havada kalmaya başladı.



Bunun üzerine özellikle de hafta sonu artacak olan kural ihlalleri nedeni ile hükümet tarafından zorunlu sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı.



APARTMAN BAHÇESİ YA DA SİTE İÇERİSİ SOKAK SAYILIR MI, BU ALANLARDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI PARA CEZASI UYGULANABİLİR Mİ?



Sokağa çıkma yasağı ile beraber sitelerde bulunan yürüyüş parkurları, geniş bahçeler, futbol ve basketbol sahası ile çocuk oyun parkları için de tartışmalar yaşanmaya başlandı.



Yine apartmanların bahçelerinde yer alan oturma alanları, kamelyalar hafta sonu özellikle de çocuklu aileler tarafından kullanıldı. Konu hakkında gelen çok sayıda soru üzerine Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu sorulara yanıt vererek hem site sakinlerini hem de aileleri uyardı.



Konu hakkında açıklama yapan Armutçu "Site bahçesi de olsa kısmi ya da genel sokağa çıkma yasağı ilan edildiyse evden çıkamazsınız. Genel kural bu ve uymakla yükümlüsünüz. 20 yaş altı bu gruba giren çocuklarla 65 yaş üstünün sokağa çıkması genel olarak yasak zaten.



Çocukların salgının tepe noktasına ulaşacağı önümüzdeki 1-2 hafta sağlıklarını korumak için zaten dışarı çıkarılmaması gerekiyor. Bu konuda sorumluluk öncelikle anne-babalarında. Hem kendi çocuklarının hem de toplum sağlığı için bu sokağa çıkma yasağına ve sosyal mesafe tedbirlere uymak ve çocuklarına da uygulatmakla yükümlüler" diyerek bu alanların da yasak kapsamında olduğunu söyledi.



Apartman ve Site Bahçesi Sokak Sayılır Mı, Sokağa Çıkma Yasağı Cezası Uygulanır Mı?



ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN HAFTA İÇERİSİNDE DE SOKAĞA ÇIKMASI YASAK OLDUĞU İÇİN PARA CEZASI UYGULANABİLİR!



Bilindiği üzere sokağa çıkma yasağı 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler için Türkiye genelinde yasak ilan edilmişti. Bu nedenle bu yaş grubu kişilerin hatfa içerisinde de bu alanları kullanmaları yasak.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR, KAÇ TL PARA CEZASI KESİLİYOR?



Sokağa çıkma yasağını ihlal eden kişilere ekipler tarafından yapılan denetimlerde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.



BALKONDA / APARTMANDA MANGAL YAPMAK YASAK MI?



Hatırlanacağı üzere bir diğer yasakta mangal için getirilmiş, piknikcileri engellemek adına mangal yakmak yasaklanmıştı. Ancak söz konusu yasak sadece açık alanlar için verilen bir ceza olduğu için özel mülkiyet alanı olan konutları kapsamıyor.



Emlak365.com