Apartman Yöneticileri Kaç Oyla Seçilirler?

Apartmanlarda yöneticilerin kaç oyla seçilebilecekleri merak ediliyor. Apartman yönetimleri kaç kişiden oluşur? Bu yöneticiler kat maliklerinin kaç oyu ile seçilirler?
Apartman Yöneticileri Kaç Oyla Seçilirler?

Apartmanlarda işleyişin devam edebilmesi için apartman yönetimlerinin oldukça büyük bir önemi bulunuyor. Apartmanlarda ortak kullanım alanlarının idaresi, genel işleyişin yönetimini seçilen yöneticiler sürdürülebilir yapmaktadırlar. Bundan dolayı da belirli sayıda daire olan tüm apartmanlarda yönetimlerin olması yasal bir zorunluluktur. Peki bu yönetimler nasıl oluşturulur ve kaç oyla seçilebilirler?

APARTMAN YÖNETİCİLERİ KAÇ OYLA SEÇİLİR?

Apartmanlarda eğer 8 ve üzeri daire bulunuyorsa yönetimlerin oluşturulması gerekmektedir. Oluşturulmuş bir yönetim olan apartmanda yeni yönetim belirlenecekse o zaman kat Malikleri Genel Kurulu’nun toplanması gerekmektedir. Bu toplantı bildirimi kat maliklerine en az 15 gün öncesinden yazılı olarak bildirilmelidir ve bildirimde gündemin seçim olduğu net şekilde yazılmalıdır.

YÜZDE 50 ÜZERİNDE OY ALINMASI GEREKMEKTEDİR

Kat Malikleri Genel Kurulu’na sadece kat malikleri katılabilirler. Ayrıca ev sahiplerine vekalet etme izni bulunan kiracılar da Kat Malikleri Genel Kurulu’na katılma haklarına sahiptirler. Burada yönetim seçimi gerçekleştirilir. Toplantıda kat maliklerinin oylarının çoğunu alanlar yönetici olarak seçilirler. Yüzde 50’nin üzerinde oy alınması durumunda apartman yönetimleri seçilirler.

APARTMAN YÖNETİMLERİ KAÇ KİŞİDEN OLUŞURLAR?

Apartman yönetimlerinin kaç kişiden oluşabileceği konusunda ise apartmanın büyüklüğüne ve ihtiyaca göre karar verilir. Genellikle binanın büyüklüğüne göre kat malikleri yönetimlerde kaç kişinin olması gerektiğine karar verirler. Apartman yönetimlerine 1 kişi de seçilebilir 3 kişi de seçilebilir. Karar tamamen kat maliklerinin ortak hükmü olmaktadır. Konut sahiplerinin tavrı bunda belirleyici olur. Ayrıca apartman yönetim planlarında apartmanda oluşturulacak yönetimlerde kaç kişinin olabileceği yer alabilmektedir. Böyle bir durumda da yönetim planında yazılı olan kaide geçerli olacaktır.

Emlak365.com