Apartmanda Kedi, Köpek Besleyenler Dikkat! Yönetim Planında Bu Varsa Evinizden Çıkartılabilirsiniz

Özellikle de büyük şehirlerde sayıları her geçen gün artan apartmanlar ve siteler komşular arasında bazı sorunların da yaşanmasına neden oluyor.
Apartmanda Kedi, Köpek Besleyenler Dikkat! Yönetim Planında Bu Varsa Evinizden Çıkartılabilirsiniz

Özellikle de büyük şehirlerde sayıları her geçen gün artan apartmanlar ve siteler komşular arasında bazı sorunların da yaşanmasına neden oluyor. Özellikle de kalabalık olan siteler ve çok daireli binalarda yaşanan sorunlar daha da artarken en çok şikayet konusu olan sorunların başında apartmanda kedi ve köpek beslemek sorunu yer alıyor. Peki, apartmanda kedi, köpek beslemek yasak mı, serbest mi, apartmanda köpek besleme kanunu 2020 nedir?

Apartmanlarda yaşanan en büyük sorunlardan biri de evcil hayvan besleme sorunu olarak öne çıkıyor.



Son yıllarda evinde kedi köpek besleyen kişilerin sayıları hızla artarken çift ayaklı dostlarımızın varlığı bazı binalarda büyük bir soruna da dönüşebiliyor.



APARTMANDA KÖPEK - KEDİ BESLEME KANUNU 2020!



Konu hakkına bugünkü köşesine özel bir bölüm ayıran Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu okurlarından gelen soruları Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı ve avukat Ali Güvenç Kiraz’a iletti.



Kiraz apartmanlarda kedi köpek beslenmesi hakkında gelen soru üzerine yönetim planını işaret ederek "Yönetim planlarında aidat dışında hayvan beslemek gibi konular da düzenlenir. Örneğin köpeğiniz var. Yeni bir eve kiracı olarak taşındınız. Yönetim planını incelemediniz.



Yönetim planında ‘Hayvan beslenemez’ yazıyorsa, besleyemezsiniz. Rahatsız olduğunu söyleyen komşularınızdan birinin ihtarı üzerine kira akdiniz feshedilir, köpeğinizle birlikte daireden tahliye edilirsiniz" diyerek konu hakkında bilgi verdi.



Bu nedenle kedi ve köpek gibi evcil hayvanı olan kişilerin taşınmadan önce mutlaka yeni binalarının konu hakkındaki tutumunu öğrenerek yönetim planı için alınan bir karar olup olmadığını öğrenmesi gerekiyor.



Yönetim planı içerisinde böyle bir karar maddesi bulunması halinde ister kiracı ister ev sahibi olsun kişinin evden tahliyesi söz konusu olabiliyor.



Emlak365.com