Apartmanlarda Ve Sitelerde Komşularını Rahatsız Eden Konut Sahipleri Evden Nasıl Çıkarılır?

Apartmanlarda ve sitelerde konut sahiplerinin komşularına rahatsızlık vermesi durumunda diğer komşuların neler yapabilecekleri merak ediliyor.
Apartmanlarda Ve Sitelerde Komşularını Rahatsız Eden Konut Sahipleri Evden Nasıl Çıkarılır?

Apartmanlarda veya sitelerde konut sahibi olan ama komşuları ile geçimsiz olan bir kat maliki evden çıkarılabilir mi? Komşularına rahatsızlık veren ev sahibinin evden çıkarılması nasıl olur? Komşular arasında imza toplanarak bu ev sahibi evden çıkarılabilir mi? Kat Mülkiyeti Kanunu apartman veya site sakinlerine bu hakkı veriyor mu? Komşusunu rahatsız edenlerin evden çıkartılmaları için süreç nasıl işletilmelidir?

RAHATSIZLIK VEREN KOMŞU İÇİN NE YAPILABİLİR?

Bir komşunun apartmanlarda veya sitelerde ortak yaşam kurallarına saygı göstermesi zorunludur. Komşular arasında birbirlerini rahatsız edecek şekilde davranışlarda bulunmak yasalarca da uygun bulunmamaktadır. Ortak yaşam alanları olan apartmanlarda veya sitelerde insanlar birbirlerinin haklarına saygı göstermez zorundadırlar. Bunun aksi yönünde tavır sergileyenlere ise bir bedel ödettirilebilir. Yasalar buna izin vermektedir. Ancak bunun uygulanması için bazı koşullar bulunmalıdır.

Apartmanlarda veya sitelerde komşularına verdiği rahatsızlık çekilmez boyuta gelen ve bunun katlanılamaz oluşundan dolayı çözüm yolları aranmaktadır. Bunun ilk yolu bu komşunun apartman veya site yönetimlerine şikayet edilmesi ve uyarılmasını sağlamaktadır. Ancak bu pek sonuç veren bir seçenek değildir. Sadece bu aşamanın geçilmesi için yapılır. Bu uyarıya rağmen komşuların şikayet ettiği konular devam ediyorsa o zaman hukuki süreçler başlatılabilir.

Komşularına rahatsızlık veren bir diğer komşu için tek bir kat maliki veya diğer kat malikleri birlikte hareket edip hukuki süreç başlatabilirler. Bu hukuki süreçte görülecek olan davada en önemli ayrıntı çekilmez olan rahatsızlığın ispatıdır. Bu konuda daha önce apartman yönetimine yapılan şikayetler ve diğer apartman sakinlerinin ifadeleri yardımcı olmaktadır. Bu şekilde mahkemede bir karara varılabilmektedir.

Mahkeme komşularını rahatsız eden kat malikinin bu davranışı sergilediğine hükmederse çeşitli müeyyideleri uygulayabilir. Bunların en etkili olanı ise şikayet edilen kat malikinin evden çıkarılmasıdır. Eğer kiracıysa kiracılık ilişkisine son verilir. Ev sahibi olunması durumunda ise evin satışına hükmedilebilir. Bu satış diğer kat maliklerinin o kişinin konutunu satın alması şeklinde olabildiği gibi icra yoluyla açık artırmayla da olabilmektedir. Bu şekilde konut sahibi olunsa dahi kötü komşular evlerinden dahi olabilirler.