Aralık Ayı Resmi Kira Artışı Zam Oranı 2021 Açıklanıyor! Aralık'ta Kiralara Kaç TL Zam Gelecek?

TÜİK TEFE TÜFE Kasım 2021 enflasyon rakamları için geri sayım başlarken Aralık ayı kira artış oranı da belli olacak. Peki, Aralık ayı kira zam oranı ne zaman açıklanacak, kiralara kaç TL zam gelecek?
Aralık Ayı Resmi Kira Artışı Zam Oranı 2021 Açıklanıyor! Aralık'ta Kiralara Kaç TL Zam Gelecek?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik tarih açıklandı. Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak beklemiş olduğu Kasım ayı TÜİK TEFE TÜFE enflasyon raporu ile beraber resmi kira artışı yasal zam oranı sınırı belirlenmiş olacak.

Ev sahipleri Kasım ayında kira sözleşmesi sona eren ve Aralık ayı itibari ile zamlı kira ödemeye başlayacak olan kiracılarına açıklanan enflasyon raporu içerisinde yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması rakamı üzerinden zam yapacaklar. Söz konusu rakam yasal kira zammı üst sınırı olarak uygulanacak.

TÜİK TEFE TÜFE KASIM AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Pandemi döneminde piyasalara pompalanan fazla para nedeni ile enflasyon rakamları tüm dünya genelinde rekor yükseliş gösterirken Türkiye için de ne yazık ki benzer etkiler ortaya çıkmıştı. Yıllık enflasyon yüzde 20 bandına yaklaşırken gözler Aralık ayı rakamlarına çevrilmişti.

Aralık Ayı Resmi Kira Artışı Zam Oranı 2021 Açıklanıyor! Aralık'ta Kiralara Kaç TL Zam Gelecek?

TÜİK Aralık ayı enflasyonu raporu 3 Aralık 2021 Cuma günü yayımlanacak.

ARALIK AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2021 NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon raporu içerisinde yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması aynı zamanda ev sahipleri tarafından kiracılarına uygulanacak olan yasal zam oranı olarak ilan edilecek. Ev sahipleri kiracılarına en fazla bu zam oranı kadar zam yapabilecek.

Bu rakam yasal zam sınırı olarak uygulanacak olup bu rakamın üzerinde zam yapılması kanunen yasakken, daha aşağı bir rakamda ise tarafların karşılıklı rızası ve anlaşması halinde onay verilecek.