Araplar Vatandaşlık Garantili Kanal İstanbul Manzaralı Konut Projelerini Kapışıyor!

Kanal İstanbul projesi gündemdeki yerini korurken bazı internet sitelerine verilen ilanlar bir kere daha tartışmaları alevlendirdi.
Araplar Vatandaşlık Garantili Kanal İstanbul Manzaralı Konut Projelerini Kapışıyor!

Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş sonrasında Montrö Boğazlar Sözleşmesi üzerinden tartışmaların odağı haline gelen Kanal İstanbul projesi hakkında internet üzerinden verilen ilanlar büyük bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Arapça ve İngilizce olarak verilen ilanlarda Vatandaşlık Garantili konut satışı yapılması tepki çekti.

Satışa sunulan konutlar için ev almak isteyen kişilere vatandaşlık garantisi verilirken konutların pazarlamasında kullanılan "Kanal İstanbul Manzarası" vurgusu yapılması da eleştirilere neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "mutlaka yapacağız" açıklamasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'da projenin mutlaka 2022 yılına kadar temelini atacaklarını duyurmuştu.

ORTADOĞU ÜLKELERİNİN VATANDAŞLARI KANAL İSTANBUL MANZARALI EV AVINDA!

Kanal Manzaralı Ev sloganları ile bazı sitelerde İngilizce ve Arapça olarak yayımlanan satılık konut ilanları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Konut ilanında "2. İstanbul Boğazı, Kanal İstanbul Manzaralı" gibi ifadeler kullanılırken yine ev alan kişilere vatandaşlık garantisi verilmesi de tepki çekti. Konutların özellikle de Orta Doğu ülkeleri ve Araplara pazarlandığı belirtildi.

Araplar Vatandaşlık Garantili Kanal İstanbul Manzaralı Konut Projelerini Kapışıyor!

2022 Ağustos teslimi olarak satışa sunulan bir projede konut fiyatları 778 bin liradan başlarken bir diğer projede ise projeye komşu arsa satışları yapılıyor. Verilen ilanları değerlendiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Ticaret Bakanlığı 'na vatandaşı kandıran, kapora dalaveresi yapanların önlenmesi için ilanların denetlenmesi gerektiğini bildirdik” diyerek ilanları şikayet ettilerini söyledi.