Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! İşte altın kural!

Arsa ve tarla almak isteyen vatandaşların bazı detaylara dikkat etmesi ve işlemleri kurallara uygun şekilde gerçekleştirmesi gerekiyor.
Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! İşte altın kural!

Arsa ve tarla almak isteyen vatandaşlar, en karlı yatırımı yapmak ve konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için çeşitli araştırmalar yapıyor.

Konut fiyatlarındaki artış sonrasında emlak yatırım yapmak isteyenler arsa ve tarla yatırımına yöneldi. Arsa ve tarla almak isteyen vatandaşlar yatırım yaparken nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyor. Yatırım yapacak kişilerin, zarar etmemek ve en karlı şekilde işlemi gerçekleştirmeleri için bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Yatırım yaparken uzun vadeli düşünmek sizin için daha iyi olur. Kısa sürede ihtiyaç duyabileceğiniz bir yatırım ile arsa veya tarla alınması önerilmiyor.

haber-ankara-1280720-85.jpg

BU ALTIN KURALA DİKKAT!

Arsa ve tarla almak isteyen vatandaşlar, nelere dikkat etmeleri gerektiğini merak ediyor. Alınmak istenen taşınmazın niteliğinin incelenmesi gerekir. Arsa veya tarla gibi taşınmazın niteliğine göre fiyatı değiştiği için tapudaki yazan niteliği kontrol edilmelidir.

Arsanın ya da tarlanın bulunduğu yer fiyatı belirlemede büyük bir etkendir. Arsa ya da tarla işlek bir caddede veya merkezde bulunuyorsa fiyat daha yüksek olur. Altın kural ise henüz değerlenmeyen ama yakın zamanda değerlenecek olan doğru bölgeyi bulmaktır. Seçim yaparken oldukça titiz davranmak sizin için çok daha iyi olacaktır. Öte yandan imar durumu kontrol edilmelidir. Hisseli tapu yerine müstakil tapu tercih edilmelidir. İpotek duruma da bakılması gerekir.

Sizde arsa ya da tarla almayı düşünüyorsanız, satın alacağınız yeri öncesinde ayrıntılı bir şekilde inceleyin ve bahsedilen özelliklere dikkat edin. Bu sayede daha karlı bir yatırım yapmış olursunuz.