Arsa Yatırımı Yapmak İsteyenlere 120 Ay Vadeli Kredi Ocak 2022

Çok uygun fiyatla arsa yatırım imkanı bulan ancak parası olmadığı için kredi arayanlar için Ocak 2022 döneminde Şekerbank 120 ay vade ile arsa kredisi veriyor.
Arsa Yatırımı Yapmak İsteyenlere 120 Ay Vadeli Kredi Ocak 2022

Toprak üzerine yapılan yatırımlar 2021 yılında arttı. 2022 yılında da arsa, arazi, işyeri, tarla ve bahçe nitelikli gayrimenkul yatırımlarına ilgi çok büyük. Özellikle farklı yatırım araçlarından çıkan vatandaşlar ilk hedef olarak arsa ve arazi ilanlarını takip ediyorlar.

Bu süreçte nakit birikimi olmayanlar da arsa yatırımı yapma imkanına sahipler. Bankaların arsa kredisi olanakları, müşterilerin uzun vadeli taksitlerle arsa sahibi olmalarına aracılık ediyor. Vade süreci ile ön plana çıkan Şekerbank, Ocak 2022'de diğer bankaların önünde yer alıyor.

120 AY VADELİ ARSA KREDİSİ OCAK 2022

Şekerbank müşterilerinin arsa alımlarına aracılık ediyor. Konut alımlarında konut kredisi, araç alımlarında taşıt kredisi imkanı suan banka arsa, arazi, tarla ve benzeri gayrimenkul alımlarına arsa kredisi sağlıyor. Arsa kredisi kullanımında bankanın sunduğu en önemli özellik vade süresi.

Arsa kredisi birçok banka tarafından sağlanmaktadır. Ancak bankaların birçoğu arsa alımlarına sağladığ krediyi ihtiyaç kredisi kapsamında değerlendirip sadece 36 ay vade uyguluyor. Bazı bankalar ise arsa alımlarına özel paketler hazırlayıp 60 ay vade olanakları sağlarlar. Şekerbank ise arsa alımlarında tam 120 ay vade olanağı sunar.

ŞEKERBANK ARSA KREDİSİ ÖZELLİKLERİ

Ocak ayının son döneminde yada Şubat ayının başında arsa kredisi kullanacaklar için Şekerbank'ın sağladığı tüm olanaklar bankanın web sitesinden ilan edildi. Arsa kredisi başvurusundan önce bilinmesi gereken o özellikler şunlar;

Arsa kredisi sadece Türk Lirası cinsinden çekilebilmektedir.

Müşteriler talep etmeleri durumunda 3 aydan 120 aya kadar uzanan bir ödeme planı seçenebilirler.

Arsa kredisi limiti, alınacak olan arsanın değerinin yüzde 50'si oranındadır.

Kredi faiz oranı ise müşteriye özel olup bankadan öğrenilecek.

İpoetek İşlemleri

Arsa kredisi kullanımlarında ipotek işlemlerine ilişkin Şekerbank müşterilere bir açıklamada bulundu. Banka arsa kredisiyle yatırım yapmak isteyenlere uygulanacak olan ipotek işlemlerine ilişkin "Teminat olarak kredilendirilen arsa imarlı ise ipotek alınabilir, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınabilir." bilgisini verdi.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Arsa kredisi başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını Şekerbank şubelerinden uapacaklar. Başvurudan önce müşteri hizmetlerinden detaylı bilgi edinilebilir.