Arsalı/Arsasız Prefabrik Ev Kurma Maliyeti Ne Kadar Oldu? Bütçenize Göre Fiyat Planlaması

Prefabrik ev almak isteyenler için arsalı ve arsasız prefabrik ev kurulum maliyetini kalem kalem hesapladık. 60 m2 mini, 90 m2 büyük ve 120 m2 çok büyük prefabrik evler için fiyat listesi.
Arsalı/Arsasız Prefabrik Ev Kurma Maliyeti Ne Kadar Oldu? Bütçenize Göre Fiyat Planlaması

Prefabrik ev alımlarında vatandaşların arsalarının olması fiyatları tamamen değiştirirken arsa olmadan sıfırdan bir ev kurulumu için fiyatlar yükseliyor. Vatandaşların arsa alarak yada arsa almadan sadece ev için ödeyecekleri ücretin ne kadar olduğu güncel dolar kuruna göre belirlenecek. Mart ayının son günlerinde oluşan kur ortamı ile birlikte son rakamlar şöyle;

60 M2, 90 M2 VE 120 M2 PREFABRİK EV MALİYETİ 2022 MART SONU

Vatandaşların prefabrik ev alımlarında ödeyecekleri tutar tercihlerine göre şekillenecek. Prefabrik ev alımlarında müşteriler en düşük 50 bin TL'den ev alma şansı yakalarken bu rakam 500 bin TL bandının da çok üzerine çıkabilir.

Prefabrik evlerde fiyatların şekillenmesini sağlayan birkaç ana etmen var.

Fiyatların yüksek olmasına neden olan etmenlerin ilki m2 büyüklük. Evin m2 büyüklüğü evin ortalama değerini belirler. Yüksek m2'li büyük evlerde fiyat yükselir. Evin boyutunun artması maliyetinin de artmasına gelir. Bu kapsamda tek katlı prefabrik evler ile çift karlı prefabrik evler arasında ciddi fiyat farkı vardır. 60 m2 ev ile 135 m2 ev arasında da çok önemli fiyat farkı oluşur.

Evlerde maliyetlerin artmasına neden olan bir diğer etmen evin şekli. Evin çatı teraslı olması, bahçe teraslı olması fiyatların değişmesine neden olur.

İkinci en önemli etmen ise evde kullanılacak malzeme. Vatandaşlar prefabrik ev alımlarında çok farklı malzemeler tercih edebilirler. Görünüm, kalite ve malzeme açısından çok büyük farklar olan malzemelerin tercih edilmesi fiyatların çok yükselmesini neden olabilir. Özellikle ithal ürünlerin tercihi dolar kuru nedeniyle fiyatların katlanmasına neden olur.

Arsalı/Arsasız Prefabrik Ev Kurma Maliyeti Ne Kadar Oldu? Bütçenize Göre Fiyat Planlaması

M2 ÜZERİNDEN NE KADAR ÖDEYECEĞİNİZİ ÖĞRENİN

Prefabrik ev alımlarında emlak365.com olarak aşağıda fiyat tablosu oluşturdu. Bu tablo internet üzerinden yer alan satış rakamlarından oluşturulmuş ortalama değerdir. Fiyatlar firmaya, markaya ve tercihe göre değişebilir.

60 m2 1+1 mini perabrik ev için ortalama fiyat: 90.000 TL

90 m2 2+1 perabrik ev için ortalama fiyat: 125.000 TL

120 m2 3+1 perabrik ev için ortalama fiyat: 180.000 TL

ARSA MALİYETLERİ NE KADAR?

Arsası olmayanlar için ise yukarıda yer alan fiyatlara arsa maliyeti eklenecek. Arsa maliyetleri tamamen vatandaşların ev alacakları konuma göre değişiyor. İstanbul, Ankara, İzmir'de arsa fiyatları yüksek olurken birçok küçük şehirde çok uygun rakamlara arsa alınabilir. Büyükşehir olmayan illerde mini bir ev için yeterli arsa fiyatları 20.000 TL'den başlarken büyük şehirlerde bu rakam ortalama 75.000 TL ile 200.000 TL arasındadır. Ancak bazı illerde bazı konumlar çok değerli olup bu rakamların çok üzerine çıkabilir.