Artan Nakit İhtiyacı Nedeni İle Konut Fiyatları ve 2.El Araç Piyasası Nasıl Etkilenir, Mayıs Ayında Yeni Fırsatlar Doğar Mı?

Piyasalarda korana virüs salgını nedeni ile sert dalgalanmalar yaşanırken bozulan ekonomik veriler piyasada büyük bir nakit ihtiyacı doğmasına neden oldu.
Artan Nakit İhtiyacı Nedeni İle Konut Fiyatları ve 2.El Araç Piyasası Nasıl Etkilenir, Mayıs Ayında Yeni Fırsatlar Doğar Mı?

Piyasalarda korana virüs salgını nedeni ile sert dalgalanmalar yaşanırken bozulan ekonomik veriler piyasada büyük bir nakit ihtiyacı doğmasına neden oldu. Artan nakit ihtiyacı özellikle de hızlı nakde dönme imkanı sağlayan konut ve araç fiyatları için de yeni fırsat beklentileri oluşturdu. Peki, ikinci el araba fiyatları nasıl etkilenir, 2.el araç fiyatı düşer mi, yükselir mi, konut fiyatları nasıl etkilenir, ev almak için doğru zaman mı, Mayıs ayında piyasaların beklentileri neler?

Corana virüs salgını sonrasında otomotiv devlerinin üretimlerine ara vermeleri nedeni ile önce sıfır araç fiyatları ardından da ikinci el fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçmişti.



OTOMOTİV DEVLERİ TEKRAR ÜRETİME BAŞLADI!



Korana virüsü krizi sonrasında patlak veren tedarik sorunları nedeni ile çok sayıda otomobil şirketi üretimine zorunlu ara vermiş, zaten stok sorunu yaşayan otomobil sektöründe sorun fiyatlara yükseliş olarak yansımıştı.



Corana virüsün hız kesmesi ile beraber pek çok otomotiv şirketi yeniden üretime başlama kararı aldığını duyurdu. Sıfır araç piyasasına büyük moral veren haber ile fiyatlar üzerindeki etkisi de merak konusu oldu.



Sıfır araç fiyatlarına yapılan indirim ile beraber ikini el araç fiyatları içinde indirim söz konusu olacak.



SIFIR ARAÇ, İKİNCİ EL OTOMOBİL VE KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?



Süreçte ekonomistler artan nakit ihtiyacına dikkat çekrek fiyatlar için indirim gelebileceği görüşünü paylaştı.



Piyasalarda hayatın normale dönmesi için kişilerin ilk olarak kolay nakite çevrilmesi nedeni ile araç satışı ve konut satışını değerlendireceği, arzın artması ile beraber konut ve araç fiyatları için indirimler olacağını belirtiyorlar.



Emlak365.com