Artık sosyal medyadan verilen emlak ilanları da denetlenecek!

Emlak ilanlarına yeni düzenleme devreye alınırken sadece emlak portalları değil, sosyal medya platformları üzerinden verilen ilanlarda denetlenmeye alındı.
Artık sosyal medyadan verilen emlak ilanları da denetlenecek!

Son dönemde artan kapora dolandırıcılığı ve sahte ilanlarla fiyat manipülasyonlarına karşı tedbir olarak devlet doğrulanmış ilan sistemini devreye almıştı. 15 Eylül 2024 tarihi itibariyle devreye alınan uygulamada e-Devlet üzerinden evini kiraya ya da satışa koymak isteyen ev sahipleri emlakçıya yetki verecekler. Yetki alan emlakçı da bu ilanı satışa koyacak.

1 Ocak 2025 tarihi itibariyle söz konusu uygulama zorunlu olacak. Yani yetki verilmeyen emlakçı ilan veremeyecek. Bu tarihe kadar yetki alarak ilan veren emlakçılar ise üzerine yetkili emlakçı olduğu belirten bir logo konularak öne çıkacak. Yetkili emlakçılar tarafından verilen ilanlar daha güvenli olduğu için tercih edilecek

SOSYAL MEDYADAN VERİLEN İLANLARDA DENETLENECEK!

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, "Gayrimenkul ilanları, sadece elektronik ilan sistemi üzerinden verilecek diye yanlış bir algı var. Yeni uygulama bu anlama gelmiyor. Düzenleme, temelde internet üzerinden yayımlanan ve bazı manipülasyonlara sebep olabilen ilanlara ilişkin bir çalışma." diyerek düzenlemenin manipülasyona karşı alınan bir tedbir olduğunu ifade etti.

Kaçak ilanların bu sistem sayesinde artık verilemeyeceğini belirten Taylan, Ticaret Bakanlığı ile istişare halinde olduklarını söyledi. Düzenlemede emlakçıların itiraz ettikleri ada parsel bilgisi hakkında talebin bakanlığa iletildiği bunun kaldırılacağı beklentisi bulunurken portalların yanı sıra sosyal medyadan verilen ilanlarda mercek altına alınacak.

Genel Yayın Yönetmeni