Asfalt Katılım Payı İadesi ve Emlak Vergisi Borcu İçin Mahsuplaşma Ne Zaman Yapılacak, Son Durum Nedir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim vaatleri arasında kalan asfalt katılım payı iadesi için son durum Ankaralılar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.
Asfalt Katılım Payı İadesi ve Emlak Vergisi Borcu İçin Mahsuplaşma Ne Zaman Yapılacak, Son Durum Nedir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim vaatleri arasında kalan asfalt katılım payı iadesi için son durum Ankaralılar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Asfalt katılım payı iadesi için Başkan Yavaş emlak vergisi borcu için mahsuplaşma yapacaklarını söylemişti. Yine asfalt katılım payı borcu için tapuya şerh konulan kişiler için bu şerhi kaldıracaklarını dile getirmişti. Peki son durum ne, Ankara Büyükşehir Belediyesi paraları ne zaman iade edecek?

Başkan Mansur Yavaş asfalt katılım payı için kendisinden önceki dönemde toplanan paraları iade edeceklerini söylemişti.



Aradan geçen uzun süreye rağmen ne yazık ki Ankaralıların bekledikleri para iadesi müjdesi bir türlü gelmemişti.



ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ ASFALT KATILIM PAYI PARASI ÜCRET İADESİ YAPACAKLARINI SÖYLEMİŞTİ



Konu hakkında seçim vaadinde bulunduğu dönemde Mansur Yavaş asfalt katılım payı ücreti olarak toplanan paraları iade edeceklerini söylemişti.



Seçimden sonra çalışmalara başlayan Başkan Yavaş ilk olarak 2019 yılının Mayıs ayında vatandaşın tapusunun üzerinde bulunan şerhi kaldırdıklarını ve asfalt katılım payı toplamayı durdurduklarını açıklamıştı.



Yine 25 Mayıs 2019 tarihinde yapılan açıklamada Başkan Yavaş vatandaştan toplanan asfalt katılım payı ücretlerinin emlak vergisi borcundan düşüleceğini söylemiş, 450 milyon liralık bir paranın söz konusu olduğunu ve müteahhitler tarafından yapılan ödemelerin mahsuplaşma konusu edilmeyeceğini bu nedenle çalışmaların uzun sürdüğünü söylemişti.



Asfalt katılım payı borcu olan vatandaşlar borçlarının üzerine faiz işlemeye devam ettiğini belirterek konu hakkında aradan uzun süre geçmesine rağmen kesin uygulamaya geçilmemesini eleştirdi.



Asfalt katılım bedeli için emlak vergisi mahsuplaşma işleminin ne zaman başlayacağı konusunun yanıtı bekleniyor.



Emlak365.com