Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde Fetih coşkusu ilk fidanlar ile taçlanıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde ilk fidan dikimi heyecanı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törene toplam 1 milyon kişinin iştirak etmesi bekleniyor.
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde Fetih coşkusu ilk fidanlar ile taçlanıyor!

Türkiye'nin en büyük şehir parklarından biri olacak olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde, 29 Mayıs İstanbul'un Fetih gününde ilk fidan dikimi heyecanı yaşanıyor

Bugün yapılacak olan ilk fidan dikimi törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanı sıra toplam 1 milyon kişinin katılması bekleniyor.

İstanbul'un fetih gününde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilk fidan!

İstanbul'un fethinin 569. yıldönümü kutlaması ve Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki hazırlıklar tamamlandı. İstanbul'un fethini sembol etmesi için alana 569 adet fidan dikilirken, Millet Bahçesi'nin ilk etabının Mayıs 2023'te açılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk fidan dikim töreninde pistlerin olduğu alana kurulan platformdan konuşma yaparak fethin yıldönümünü ve Millet Bahçesi coşkusunu tüm vatandaşlarla paylaşacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde Fetih coşkusu ilk fidanlar ile taçlanıyor!

İlk etabının 2023 yılında açılması planlanan dünyanın en büyük 5'inci şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki 5 milyon 61 bin metrekarelik alana İstanbul'un fethine ithafen 145 bin 300 ağaç dikilecek.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesi kapsamında, yeşil alan içerisinde yayadan daha hızlı bir ulaşım aracı olmayacağı belirtilirken, pusetli anneler, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşların güvenli bir alanda yeşil alanın keyfini sürüp yürüyüş yapabilecekleri ifade edildi.

Dünyanın en büyük 5'nci şehir parkı

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Rusya'daki Bitsevsky Park, Portekiz'deki Monsanto Forest Park, ABD'deki Fairmount Park ve İrlanda'daki Phoenix Park'ın ardından dünyanın en büyük 5'nci şehir parkı olacak.

Aynı zamanda Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, olası bir afet halinde İstanbul'un afet toplanma alanı olacak.