AVM'ler Ne Zaman Açılacak Sorusuna Yanıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan Verdi!

Corana virüsü salgını nedeni ile zorunlu olarak kapatılan alışveriş merkezleri için açılış tarihi kamuoyunda büyük tartışma konusu yaratmıştı.
AVM'ler Ne Zaman Açılacak Sorusuna Yanıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan Verdi!

Corana virüsü salgını nedeni ile zorunlu olarak kapatılan alışveriş merkezleri için açılış tarihi kamuoyunda büyük tartışma konusu yaratmıştı. Kapatılan AVM'ler ne zaman açılacak 2020 sorusuna yanıt aranırken beklenen cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Hangi ilde, hangi AVM'ler açılacak, hangi mağazalar hizmet verecek? Detaylar haberimizde...

Kapatılan alışveriş merkezlerinin ne zaman açılacağı merak konusu olmuştu. Konu hakkında açıklamalar kafa karıştırırken kesin tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.



KAPATILAN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ NE ZAMAN AÇILIYOR?



Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ulusa sesleniş konuşması kapsamında açıklanan normalleşme sürecinde alışveriş merkezlerine de yer verildi.



Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında "Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek" diyerek 11 Mayıs tarihini işaret etmişti.



Konu hakkında özel bir haber hazırlayan Milliyet Gazetesi yazarı Hanife Baş ilk açılacak olan alışveriş merkezlerinin Multi Turkey bünyesindeki Forum AVM'ler, Gülaylar Grup AVM'leri, Vialand, Viaport, Ece AVM'leri olacağını söyledi.



Yine bunlara ek olarak Mall of İstanbul, Mall of Antalya, Venezia, Korupark Zafer Plaza, İsfanbul, Viaport, Viaport Marina Tuzla'da erken açılması beklenen avmler arasında yer aldı. Akiş GYO bünyesindeki Akasya ve Akbatı alışveriş merkezi için 1 Haziran tarihi ilan edilirken Rönesans Holding bünyesindeki Optimum markalı AVM'lerin ise 27 Mayıs-1 Haziran arası açılışı planlanıyor.



KANYON ALIŞVERİŞ MERKEZİ 11 MAYIS 2020 TARİHİNDE TEKRAR AÇILIYOR!



20 Mart tarihinde korana virüs nedeni ile kapatılan Kanyon Alışveriş Merkezi KAP'a göndermiş olduğu resmi açıklama ile “Kanyon AVM’nin 11 Mayıs itibarıyla kademeli olarak faaliyete başlamasına ve bu tarihten itibaren işletmelerini açan kiracılardan Kanyon Yönetim İşletim ve Pazarlama A.Ş. tarafından belirlenecek koşullar çerçevesinde Mayıs ayına ilişkin kira bedeli alınmamasına karar verilmiştir” diyerek açılma kararı aldığını duyurdu.



Mayıs ayında kiracılardan kira almayacaklarını duyuran AVM yönetimi Haziran ayına kadar ise kanunen yasaklı olan mağazaların dışında tüm mağazalarda kademeli olarak açılış planladıklarını duyurdu.



Türkiye genelinde de tüm Alışveriş Merkezleri için Haziran ayı sonuna kadar sinema ve yemek katları hariç diğer bölümlerin açılması planlanıyor.



Emlak365.com