Avrupa'nın En Büyük RCC Barajı Olan Siirt Çetin Barajı Ve HES Açılıyor

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinin sınırları içerisinde Limak Şirketler Grubu tarafından yapılan ve faaliyete geçen Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) için 5 Temmuz 2020 Pazar günü açılış töreni düzenlenecek.
Avrupa'nın En Büyük RCC Barajı Olan Siirt Çetin Barajı Ve HES Açılıyor

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinin sınırları içerisinde Limak Şirketler Grubu tarafından yapılan ve faaliyete geçen Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) için 5 Temmuz 2020 Pazar günü açılış töreni düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yoluyla katılacak. Avrupa'nın en büyük RCC barajı olan Çetin HES Türkiye ekonomisine yıllık 100 milyon dolarlık katkı sunacak.

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçeleri sınırları içeriisnde Limak Şirketler Grubu tarafından 2,5 yılda inşa edilen Çetin Barajı ve HES için 5 Temmuz 2020 Pazar günü resmi açılış töreni yapılacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan video konferans yoluyla katılması bekleniyor.



AVRUPA'NIN EN BÜYÜK RCC BARAJI



Dicle Nehri'nin en büyük kolu olan Botan Çayı üzerinde kurulan Çetin Barajı silindirle sıkıştırılmış beton (RCC) özelliğine göre Avrupa'nın en büyük barajı konumunda bulunuyor. RCC gövde boyu 165 metre olan Çetin Barajı'nın gövde hacmi de 4,8 milyon metreküp olduğu belirtildi.



YILLIK 100 MİLYON DOLAR KAZANDIRACAK



Limak tarafından 600 milyon dolarlık bir yatırımla yapılan Çetin Barajı ve HES tam kapasite ile çalışmaya başladığında yıllık 1,5 milyar kWh'lik enerji üretecek. Bu enerjinin Türkiye ekonomisine katkısı ise yine yıllık 100 Milyon Dolar olacak.



Limak Şirketler Grubu yapımı tamamlanan Çetin Barajı ile alakalı olarak bir bilgilendirme mesajı yayınladı.Mesajda Türkiye'nin milli ekonomisine çok ciddi bir katkı sunacak olan Çetin Barajı'nın enerji ithalatını azaltacağı belirtildi.



Emlak365.com