Ayder Yaylası doğal koruma altında

Türkiye'nin en güzel doğal cennetleri arasında gösterilen Ayder Yaylası hakkında alınan kentsel dönüşüm kararı ile çalışmalar başlamıştı. Ayder Yaylası'nda son durum hakkında Bakan Kurum açıklama yaptı.
Ayder Yaylası doğal koruma altında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası kentsel dönüşüm projesi hakkında son gelişmeleri açıkladı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Ayder Yaylası uzun süredir çarpık yapılaşma sorunları ile gündeme geliyordu. 

Her sene hem yerli hem de yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin doğal cennetleri arasında yer alan Ayder Yaylası için koruma kararı çıkmıştı. Alınan karar doğrultusunda Ayder Yaylası kentsel dönüşüm projesi için çalışmaları başlamıştı. Projedeki son durumu Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen açıkladı. 

AYDER YAYLASI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE SON DURUM NE?

Yürütülen çalışmalarda doğanın koruma altına alındığını dile getiren Gürgen "Biz Ayder’deki gözü rahatsız eden imar planına uygun olmayan tesisleri kaldırıp, oradaki tesisi tek başına kullanılabilecek, altında termali, toplantı salonları olan; yukarısında restoranları olan 80 odalı bir tesis haline getirdik. Bu otelde tamamı ile Ayder’deki işletmecilerimizin hizmetine verilecek. Haziran ayı itibariyle TOKİ bitirdiği zaman herkesin kullanımına açılacak" dedi. 

AYDER YAYLASI YIKIM KARARI ÇIKTI MI, KAÇAK YAPILAR YIKILACAK MI?

İmara aykırılık olan eski binaları yıkacaklarını belirten Gürgen eski imar planına uygun olmayan tüm kaçak yapıların çalışmalar tamamlandığı anda yıkılacaklarını söyledi. Proje sayesinde bölgedeki otopark sorunu da çözülürken doğal yapıya zarar vermeden yer altına 1650 araçlık kapalı otopark yapılacağı dile getirildi.