Ayder Yaylası'nın son halini Bakan Kurum paylaştı

Son yıllarda kaçak yapılaşma ile doğal güzelliği tehlike altına giren ve istenmeyen görüntülere sahne olan Ayder Yaylası için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatla kentsel dönüşüm çalışması başlamıştı.
Ayder Yaylası'nın son halini Bakan Kurum paylaştı

İmar barışı haberlerinin çıkmasının ardından adeta büyük bir talana sahne olan Ayder Yaylası büyük bir doğal kıyıma sahne olmuştu. Sadece Türkiye'de ki yerli turistin değil aynı zamanda yabancı turistlerin de gözdesi olan Ayder Yaylası her sene milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyordu. 

Yaşanan doğa katliamı büyük tepki çekerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı gezide Ayder Yaylası'nda yaşanan çevre katliamına tepki göstererek yıkım kararı vermişti. Yapılan açıklama ile başlayan çalışmalar tüm hızı ile devam ederken son durum hakkındaki bilgilendirme Bakan Murat Kurum tarafından yapıldı. 

AYDER YAYLASINDA SON DURUM NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Ayder'de altyapıyı tamamen yenilediklerini, otoparkı ise doğal yapıyı bozmadan yer altına indirdiklerini dile getirdi. Projede seyir teraslarının yapımı ise devam ederken tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Ayder'in çok daha yeşil ve doğal olacağı vurgulandı. 

Bakan Kurum yaptığı açıklamasında "Ayder’imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz. Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 m² alanın sadece 3.863 m² lik kısmına yapıyoruz. Geri kalan 13 bin 615 m² YEŞİL ALAN olacak" diyerek 13 bin metrekarelik alanın yeşil alan olarak ayrıldığını söyledi. 

Ayder Yaylası için yapılan çalışmalar devam ederken yöresel mimariye uygun tarzda bir çalışmaya imza atılacağı vurgulandı.