Bağcılar Ece Sitesi Kentsel Dönüm Projesinde 2 Yıl Kira Desteği Ve 15 Yılda Geri Ödeme İmkanı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde Ece Sitesi'nin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasının ardından site sakinlerine bilgilendirme yapıldı. 2 yıl kira desteği ve 15 yıllık ödeme imkanı ile dönüşüm olacak.
Bağcılar Ece Sitesi Kentsel Dönüm Projesinde 2 Yıl Kira Desteği Ve 15 Yılda Geri Ödeme İmkanı!

İstanbul'un deprem riskinden dolayı kentsel dönüşümün merkezi haline gelmesinin ardından belediyeler ellerini taşın altına sokmaya devam ediyorlar. İstanbul'da hemen hemen her belediye tarafından farklı sayılarda kentsel dönüşüm projesi yapılıyor. Vatandaşların sağlıksız konutlar yerine güvenli konutlarda yaşamalarını temin eden bu dönüşüm projeleri ile farklı avantajlı imkanlar da sağlanabiliyor.

ECE SİTESİ İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İstanbul'da kentsel dönüşüm atağı yapan son belediye Bağcılar Belediyesi oldu. Bağcılar Belediyesi bu anlamda yeni bir kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Bağcılarda riskli alan olarak ilan edilen Yenimahalle'deki Ece Sitesi için çalışmalara hız verildi. Ece Sitesi sakinleri ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı bir araya geldiler. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yapılacak olan kentsel dönüşüm projesine dair detayları site sakinlerine aktardı.

YÜZDE 60'LIK KISIM PEYZAJ VE OTOPARK İÇİN AYRILDI

Ece Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Bağcılar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonunda yapılacağını söyleyen Başkan Lokman Çağırıcı detaylı bilgilendirme yaptı. Belirtilen alanda deprem riski olduğunu belirten Başkan Çağırıcı, "Ece Sitesi'nde 327 bağımsız birim bulunuyor. Çevresindeki alanı da hesaba kattığımızda 11.400 metrekarelik bir bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. Biz bu proje alanının yüzde 60'lık kısmını peyzaj ve otopark olarak planlıyoruz. Binalara boğulmuş, çirkin denilebilecek bir beton yığınından bahsetmiyoruz. Burası tamamen modern bir yaşam alanı haline dönüşecek." dedi.

2 YIL KİRA DESTEĞİ VE 15 YIL ÖDEME İMKANI

Yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinde hak sahibi vatandaşlara önemli imkanların da sağlanacağını açıklayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Kentsel dönüşüm projesini uygulayacağımız alanda bulunan mülk sahiplerinin yeni evlerine kavuşmaları için önemli imkanlar temin edilecektir. Bu kapsamda 2 yıl kira desteğini buradaki vatandaşlara vereceğiz. Ayrıca artı olarak ödenmesi gereken tutar için de 15 yılda geri ödeme kolaylığı sağlayacağız. Yeni proje tamamen yatay mimari ile inşa edilecek. Aynı yoğunlukta bir proje ortaya konulacak." ifadelerini kullandı.