Bakan Karaismailoğlu: Açıkladı: İhalesi Yapılan Aydın Denizli Otoyolu Ne Zaman Açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ihale sürecinde sorunlar yaşanan Aydın Denizli Otoyolu için beklenen tarihi açıkladı.
Bakan Karaismailoğlu: Açıkladı: İhalesi Yapılan Aydın Denizli Otoyolu Ne Zaman Açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ihale sürecinde sorunlar yaşanan Aydın Denizli Otoyolu için beklenen tarihi açıkladı. Korana virüs salgını olmasına rağmen şantiyelerde tüm çalışmaların üst düzey güvenlik önlemleri alınarak devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu bölge açısından büyük bir öneme sahip olan Aydın Denizli otoyolu projesi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Detaylar haberimizde...

Düzenlenen ihalelerin çeşitli sebeplerle ertelenmesi nedeni ile sürecin uzadığı Aydın Denizli Otoyol Projesi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu.



Bakan Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamasında projenin ihale sürecinin tamamlandığını söyleyerek projenin bitiş tarihi hakkında da bilgi verdi.



AYDIN DENİZLİ OTOYOLU NE ZAMAN BİTECEK?



Aydın'a özel bir ziyaret programı gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu ziyaretleri kapsamında Aydın Valiliği'ni de ziyaret etti.



Bakan Karaismailoğlu yapmış olduğu ziyaretinde "Yani böyle bir salgın sürecinden sonra ülkeler kendi ekonomilerini bile sorgularken, ülkemizdeki böyle büyük bir ihaleye bu kadar ilginin gösterilmesi, ülkemizin büyüklüğünün ve ülkemizin değerinin bir sonucudur. Otoyolumuzun şu an ihalesi tamamlanmış bulunmaktadır. Prosedürleri tamamlıyoruz. En kısa zamanda ihale sürecini tamamlayıp bitirdikten sonra inşallah bütün hedefimiz 2 yıl bitmeden bu yolu hizmete açmaktır" diyerek projeninin 2022 yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını söyledi.



Hatırlanacağı üzere defalarca ertelenen Aydın Denizli Otoyol projesi defalarca ertelendikten sonra 3 Temmuz 2020 tarihinde yapılmıştı. 6 firmanın teklif verdiği ihale süreci bu şekilde tamamlanarak inşaat aşamasına geçilmişti.



Bakan Karaismailoğlu twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında ise "İzmir ve Aydın arasındaki Selçuk-Ortaklar-Aydın Yolu çalışmalarını yerinde inceledik. 2023 yılında tamamlandığında bölge halkına konforlu bir ulaşım imkânı sunmuş olacağız. Türkiye'yi adım adım parlak bir geleceğe taşıyan çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.



Bakan Karaismailoğlu: Açıkladı: İhalesi Yapılan Aydın Denizli Otoyolu Ne Zaman Açılacak?



Emlak365.com