Bakan Karaismailoğlu açıkladı Kanal İstanbul projesinde 2 noktada inşaat çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük hayalim diyerek tanıttığı mega projeler arasında yer alan Kanal İstanbul projesi için son dakika açıklaması Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.
Bakan Karaismailoğlu açıkladı Kanal İstanbul projesinde 2 noktada inşaat çalışmaları başladı!

İlk açıklandığı günden bu yana hükümet ile muhalefeti karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesi hakkında yeni açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 2023 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2021 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinde bakanlığının projeleri hakkında özel bir sunum gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu devam eden Kanal İstanbul projesi hakkında da bilgilendirmede bulundu. 

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile sadece İstanbulluların değil aynı zamanda tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği dev proje hakkında mecliste yaptığı sunumda yeni bilgiler veren Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu  bir kere daha Kanal İstanbul projesinin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. Kanal İstanbul'un yapılacağını vurgulayan Ulaştırma Bakanı iki noktada proje hakkında çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

KANAL İSTANBUL PROJESİNDEN SON DURUM NE, İPTAL EDİLECEK Mİ?

Son dönemde Kanal İstanbul projesinin iptal edileceği yönünde çok sayıda haber çıkarken konu hakkında bir açıklamada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Bakan Karaismailoğlu mecliste yaptığı sunumunda "Mühendislik çalışmalarında 204 bilim insanının görev aldığı Kanal İstanbul projesi, tamamlandığında başta İstanbul Boğazı ve çevresindeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlaması ve boğazın tarihsel ve kültürel dokusunu korumasının yanı sıra boğaz giriş ve çıkışlarında günleri bulan beklemeleri azaltacaktır.

Kanal İstanbul ile ülkemiz, küresel ticarette daha etkin rol oynayacak. Kanal, İstanbul'un Sazlıdere kesiminin de geçişini sağlayacak. Sazlıdere Köprüsü'nün inşası devam ediyor. Ayrıca Kapıkule-Halkalı Hızlı Tren projemizin, Kanal İstanbul'un altından geçecek şekilde tünelli olarak projelendirdiğimiz Halkalı-Ispartakule kesiminin de inşasına başladık" diyerek projede inşaatların 2 noktada başladığını ve devam etiğini söyledi.