Bakan Kurum duyurdu 27.253 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile deprem bölgesinde 27 bin 253 konutun inşa çalışmalarına başladıklarını açıkladı.
Bakan Kurum duyurdu 27.253 konutun temeli atıldı

Depremden etkilenen 11 ilin yeniden inşa edilmesine yönelik çalışmalar büyük bir hızla başlarken bölgedeki son durumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum aktardı. Depremin yaşandığı ilk günden bu yana bölgede çalışmaları denetleyen Bakan Kurum kalıcı konutların inşasına başladıklarını açıkladı. 

6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş depreminden etkilenen 5 ilde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını belirten Bakan Kurum elbirliği ile 11 ilimizi yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade etti. Kalıcı konutların inşasına başladıklarını belirten Bakan Kurum, inşa edilecek yeni evlerin şehirlerin kültürel yapılarına uygun olarak planladıklarını söyledi. 

DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLDE YENİ KALICI KONUTLARIN İNŞASINA BAŞLANDI! 

Deprem bölgesinde ki denetimlerini sürdüren Bakan Kurum "Yeni konutlarımızın ihyasını da yapacağız. 5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti. Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de hasar tespit çalışmaları bitti. 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 706 bin binada inceleme yapıldı.

İçerisinde 821 bin 302 bağımsız bölümden oluşan 279 bin binanın yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Diyarbakır'da da 6 bin 652 binanın yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Diğer illerimizde ise yüzde 90'ın üzerinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık" diyerek bölgede 27 bin 253 konutun yapımına başladıklarını söyledi.