Bakan Kurum duyurdu! Diyarbakır'a yeni uydu kent projesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır'ı ziyaret etti. Projeleri yerinde inceleyen Bakan Kurum, yeni uydu kent müjdesi verdi.
Bakan Kurum duyurdu! Diyarbakır'a yeni uydu kent projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Murat Kurum il gezilerine yeniden başladı.Türkiye'de ki tüm illeri tek tek ziyaret edeceğini belirten Bakan Kurum programı kapsamında Diyarbakır'ı ziyaret etti.

Bakan Murat Kurum Diyarbakır ziyaretinde yapımı devam eden projeleri yerinde incelerken aynı zamanda şehirde yer alan eksiklikleri ve sorunları da değerlendirme fırsatı buldu. Talepleri de kabul eden Murat Kurum Diyarbakır'a yeni ve modern bir uydu kent kuracakları müjdesini verdi.

DİYARBAKIR'A YENİ UYDU KENT KURULACAK!

Diyarbakır'ı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum burada önemli temaslarda bulundu. Bakan Kurum düzenlemiş olduğu basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yöresel mimari vurgusu yapan Bakan Kurum “Bağlar’dan Bismil’e, Ergani’den Dicle’ye her yerde çalışıyoruz. Burada tam 4 bin 415 konut ve iş yerimizde hayat başladı, 17 bin 590 yuva ve iş yerimizi de hızlıca tamamlıyoruz.

Oğlaklı Bölgesi’nde Diyarbakır'a yakışacak yeni modern bir uydu kent kuruyoruz. Yaklaşık 15 bin konutluk projemiz altyapısıyla, okullarıyla, camileriyle, sosyal donatılarıyla tam bir örnek şehircilik modeli olacak. Yöresel mimariye uygun, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek, tüm birimlerin de içinde yer aldığı inşaat sürecini yürütüyoruz.” diyerek 15 bin konutluk yeni bir uydu kent kurduklarını ifade etti.

Kurulacak olan yeni uydu kentin yöresel mimariye uygun modern bir planlama içerisinde hayata geçirileceğini belirten Bakan Kurum 15 bin konutluk uydu kentin örnek bir bir şehircilik projesi olduğunu vurguladı. Yapmış olduğu toplantılar ve ziyaretlerin ardından Bakan Murat Kurum, programını tamamlayarak Diyarbakır'dan ayrıldı.

Genel Yayın Yönetmeni