Bakan Kurum duyurdu! Kiracılara 3 bin TL kira yardımı müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklaması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile 11 ilde kiracılara 3 bin TL kira yardımı yapacaklarını açıkladı.
Bakan Kurum duyurdu! Kiracılara 3 bin TL kira yardımı müjdesi

Bakan Kurum duyurdu! Kiracılara 3 bin TL kira yardımı müjdesi - Türkiye Kahramanmaraş depremi ile tarihinin en büyük depremini yaşarken 11 il adeta yerle bir edilmişti. Yaşanan deprem felaketi büyük bir yıkıma neden olurken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra depremden etkilenen yıkım ve can kaybı yaşanan Elazığ, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye ve Adana'da afet bölgesi ilan edilmişti. 

11 ilde OHAL ilan edilirken bu illerde yaşayan ev sahipleri ve kiracılara devlet tarafından ödenecek sosyal destekler açıklanmış, bunlardan biri de kira yardımı olarak öne çıkmıştı. Devletin sosyal yardımları her geçen gün artarken depremden etkilenerek evlerini kaybeden ev sahibi ve kiracılara kira yardımı yapılacağı ilan edilmişti. Bakan Murat Kurum konu hakkında yeni bir açıklamada bulundu. 

11 İLDE KİRACILARA 3 BİN LİRALIK KİRA YARDIMI YAPILACAK!

Yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgede yaşayan insanların yaralarını sarmak adına devlet tüm imkanlarını seferber ederken depremde evi yıkılan kiracı ve ev sahiplerine kira yardımı yapılacağı ilan edilmişti. Yapılan ilk açıklamada kiracılara kira yardımı olarak 2 bin TL ödeneceği açıklanmıştı. 

Konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada  "Hasar tespitleri esnasında Hatay Defne ve Samandağ merkezli iki deprem yaşadık, bu bölgelerde orta hasarlı ve az hasarlı binalara bir kez daha bakacağız. 1999 öncesi yapılan, mühendislik hizmeti almamış, denetime tabi olmamış yapıların yüzde 98'inin yıkıldığını görüyoruz. Depremden 16 gün sonra vatandaşların kalıcı konutlarının sözleşmeleri imzalanmaya başladı. Ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması talimatı verdi "diyerek kiracılara yapılacak kira yardımını 3 bin TL olarak duyurdu.