Bakan Kurum kira fiyatlarını düşürecek büyük TÜFE planını açıkladı! Ev sahibi huzurlu, kiracı mutlu olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira fiyatlarını düşürecek çalışmayı açıkladı. Kira artışlarına TÜFE ayarı geliyor.
Bakan Kurum kira fiyatlarını düşürecek büyük TÜFE planını açıkladı! Ev sahibi huzurlu, kiracı mutlu olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son aylarda Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan konut ve kira fiyatlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, 1984 yılında kurulan TOKİ'nin 2022 yılına kadar 75 bin konut ürettiğini ancak 2002'den 2022'ye kadarki 20 yıllık süreçte toplam 1 milyon 137 bin konutun üretildiğini açıkladı.

81 ilde vatandaşlar kira öder gibi ev alacak!

TOKİ'nin konut üretme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü söyleyen Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayında 81 ile yeni sosyal konut müjdesi vereceğini ve böylece 81 ildeki vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını açıkladı.

TOKİ eliyle sanayi tesisleri kurulacak

Bakan Kurum, küçük ve orta ölçekli işletmeciler için TOKİ eliyle üretimi ve istihdamı artırmak için sanayi tesisi kurulacağını da vatandaşlara müjdeledi. Küçük ve orta ölçekli işletmecilerin talep örgütlenmesi ile gelen taleplere göre sanayi tesisleri oluşturulacağını ve kura yöntemiyle az peşinatlı 15-20 yıl vadeli satılacağını açıkladı. Bu proje 2022 yılı itibariyle başlayacak.

Bakan Kurum kira fiyatlarını düşürecek büyük TÜFE planını açıkladı! Ev sahibi huzurlu, kiracı mutlu olacak

Kira fiyatlarını düşürmek için önemli açıklama geldi

Türkiye'de şu an 2 yıl önce fazla konut tartışması olduğunu ve yapılan kampanya ile rekor satışlar yapıldığını aktaran Kurum, şimdi de vatandaşın konut almasını kolaylaştıracak, yeni arzın piyasaya çıkmasını sağlayacak yeni çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

En büyük sorunlardan biri olan kira fiyatlarına da değinen Bakan Kurum, bir evin kia değerinin maksimum 20 yıllık rayiç değeri olabileceğini hatırlatarak, kiralara yapılan zammın yıllık TÜFE ortalamasının üzerinde olamayacağını belirtti.

Bakan Kurum, kira zammı kanununa uymayanlar için kiracıların mahkeme sürecini başlatabileceğini hatırlattı. Kurum, Bakanlık olarak ev sahibini huzursuz etmeyecek, kiracıyı da mutlu edecek TÜFE rakamlarının altında bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, kiralara yapılabilecek zam oranı konusunda olumlu bir tablo çizeceklerini aktardı.