Bakan Kurum müjdeyi verdi: Temmuz ayında 475 konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gerçekleştirdiği ziyaretinde vatandaşlara müjdeli haberi verdi. 475 konutun Temmuz ayında teslim edileceğini açıkladı.
Bakan Kurum müjdeyi verdi: Temmuz ayında 475 konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ziyaret ettiği Sivas'ta önemli açıklamalar yaptı. Sivas Valiliğini ziyaret ederek Vali Salih Ayhan ve kurum temsilcileri ile görüşen Kurum, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile de görüşme sağladı.

Akşam iftar programına katılan Bakan Kurum, orucunu açtıktan sonra vatandaşlara seslenerek bir dizi açıklama yaptı.

Sivas'a 7 millet bahçesi projemiz var

Bakan Kurum, yaptığı konuşmada Sivas'ta yapılmış ve yapılacak olan millet bahçelerinin alanının 2 milyon 243 bin metrekare olduğunu belirterek, çocuklar, gençler ve diğer vatandaşlar için 7 millet bahçesi projelerinin olduğunu söyledi.

Sivas eski stat yerine millet bahçesini açıldığını, Şarkışla Millet Bahçesi2nin 1. etabının tamamlandığını, Zara Millet Bahçesinin de açılışa hazır hale olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Koyulhisar'da Eğriçimen Millet Bahçesi'nin de yapımına devam edildiğini söyleyerek, Merkez'de Yüceyurt ve Seyfebeli'deki millet bahçeleri projelerinin de sürdürüldüğünü açıkladı.

Bakan Kurum müjdeyi verdi: Temmuz ayında 475 konut teslim edilecek!

Konutlar Temmuz'da teslim edilecek

Sivas'taki kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Bakan kurum, Esentepe, Yunus Emre ve Demirciler Mahallelerindeki riskli alanda kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu projedeki 475 konutun yapımının ilerleyen günlerde tamamlayarak Temmuz ayında vatandaşlara teslim edileceğinin altını çizerek, Sivas'ta TOKİ Başkanlığı ile 9 bin 189 konut ve onlarca sosyal donatının yapımının tamamlandığını duyurdu.

Sosyal konut projesi kapsamında toplam 3 bin 946 konutun Sivaslı vatandaşlara armağan edildiğini hatırlatarak, ilerleyen süreçte pek çok dev yatırım ile yeniden projelere başlayacaklarını söyledi.

Emlak365.com