Bakan Kurum'dan Kentsel Dönüşüm Açıklaması: Tüm Binaları Depreme Hazır Hale Getireceğiz!

Türkiye'de kentsel dönüşüm süreci büyük bir hızla devam ederken konu hakkında son açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafında yapıldı.
Bakan Kurum'dan Kentsel Dönüşüm Açıklaması: Tüm Binaları Depreme Hazır Hale Getireceğiz!

İl ziyaretlerine devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dünkü programını Kocaeli ziyaretine ayırdı. Konuşmasında AK Parti olarak şehre yapılan yatırımları ve destekleri dile getiren Bakan Kurum kentsel dönüşüm projeleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Murat Kurum 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ndeki o acıları bir daha yaşamak istemediklerini belirterek bu nedenle Türkiye'nin mutlaka depreme hazırlık yapması gerektiğini söyledi. Depreme en iyi hazırlığın riskli yapıların yerine yenilerini yapmanın olduğunu belirten Bakan Kurum Türkiye'yi bölgenin lider ülkesi yapmak için gece gündüz demeden çalışacaklarını dile getirdi.

TÜRKİYE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM NE ZAMAN BİTECEK?

Kentsel dönüşüm projelerine çok önem verdiklerini belirten Bakan Kurum "Depremde yaşanan acıları yeniden yaşamamak için ülkemizin tüm yapı stokunu depreme dayanıklı hale getirmek zorundayız. Kocaeli Belediyemiz bu noktada üzerine düşen görevleri yerine getiriyor. Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi, belediyemiz tarafından yakın tarihte ortaya konulacak.

En öncelikli ve acil olandan başlamak üzere kentsel dönüşüm projeleri ile her sene belirli bir sayıdaki konutu yenileyerek deprem riskini düşüreceğiz. Tüm Türkiye için bizim hedefimiz ve çalışmalarımız 2035 senesine kadar ülkemizdeki tüm konutların dönüşümlerini tamamlamış olmak" diyerek kentsel dönüşüm sürecini 2035 yıl sonuna kadar tamamlama hedefleri olduklarını dile getirdi. Kentsel dönüşüm projelerinde deprem riski yüksek olan iller öne çıkarken İstanbul ve İzmir bu alanda öne çıkan 2 il olmuştu.

Emlak365.com