Bakan Nebati'den son dakika konut fiyatları açıklaması: Olağandışı artış için gerekeni yapacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatları hakkında son dakika açıklaması yaptı. Satılık konut fiyatları ve ev kiraları düşecek mi, ne zaman düşer, ne olacak?
Bakan Nebati'den son dakika konut fiyatları açıklaması: Olağandışı artış için gerekeni yapacağız!

Astronomik seviyelere ulaşan ev kiraları ve satılık konut fiyatları gündemdeki yerini korurken konu hakkında bir son dakika açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Bakan Nebati konut fiyatlarını mercek altına aldıklarını açıkladı. 

Konut fiyatlarında pandemi döneminde başlayan yükseliş pandeminin sona ermesinin ardından daha da hızlanmış, Türkiye küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke olarak ilk sırada yer almıştı. Tüm dünyada konut fiyatlarında yükseliş yönlü hareket yaşanırken Türkiye yoğun mülteci göçünün de etkisi ile süreçten daha fazla etkilenmişti. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ'DEN SON DAKİKA KONUT FİYATLARI AÇIKLAMASI! 

Son dönemde ÖTV indirimi hakkında yapmış olduğu açıklamalar ile gündemdeki yerini koruyan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugünde konut fiyatları hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati konut fiyatları hakkında yaptığı açıklamasında "Gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız" diyerek konut fiyatlarını yakından takip ettiklerini dile getirdi. 

Bakan Nebati'den son dakika konut fiyatları açıklaması: Olağandışı artış için gerekeni yapacağız!

KONUT FİYATLARI NE OLUR, DÜŞECEK Mİ, EV KİRALARI NE ZAMAN UCUZLAR?

Yapılan açıklama sonrasında gözler bir kere daha konut fiyatları ve kiralara çevrilirken konut fiyatlarında artış hızında yavaşlama yaşanmıştı. Son dönemde ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlık ve tahliye davalarının sayılarında da patlama yaşanmıştı. Ev sahiplerinin talep edilen astronomik kiraları tahsilatta sorunlar yaşadıkları, artık fahiş kira yerine ödenebilir kiraya yöneldikleri bunun da kiralık ev fiyatlarında düşüşe neden olduğu belirtilmişti.