Bakan Pekcan'dan Son Dakika 2020 Kira Desteği ve Vergi İstisnası Açıklaması Geldi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken firmalara kira desteği ve vergi istisnası hakkında yeni bir destek paketini yarın açıklayacaklarını duyurdu.
Bakan Pekcan'dan Son Dakika 2020 Kira Desteği ve Vergi İstisnası Açıklaması Geldi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken firmalara kira desteği ve vergi istisnası hakkında yeni bir destek paketini yarın açıklayacaklarını duyurdu. Korana virüs salgını nedeni ile zor günler geçiren iş dünyası özellikle de kira desteği konusunda yoğun talepte bulunuyordu. Yeni paketin kapsamı ve merak edilen detaylar haberimizde...

Türkiye korana virüs sonrası ekonomik olarak hızlı bir şekilde toparlanma sağlayacak yeni paketleri büyük bir hızla duyurmaya devam ediyor.



Bu açıklamalardan biride Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yapıldı. Bakan Pekcan işletmelere kira desteği verilmesi ve vergi istisnası konusunda yeni bir paket açıklayacaklarını duyurdu.



İŞLETMELERE KİRA DESTEĞİ VERİLECEK, VERGİ İSTİSNASI SAĞLANACAK!



Konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında Bakan Pekcan "Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile, ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi birçok vergi istisnası sunacağız.



Bakan Pekcan'dan Son Dakika 2020 Kira Desteği ve Vergi İstisnası Açıklaması Geldi!



Bu bölgeleri kuracak olan işletici şirketlere de yatırım safhasında taahhüt ettikleri sabit yatırım tutarının %50’sini geçmemek kaydıyla azami 10 yıl boyunca faiz veya kâr payı desteği vereceğiz. İhtisas Serbest Bölgelerinde sağlanacak teşvik ve desteklerin ülkemizin genç ve nitelikli işgücü, uygun alt yapı ve lojistik avantajları ile birlikte uluslararası yatırımcıları çekmede önemli katkı sağlamasını hedefliyoruz" diyerek kira desteği ve vergi istisnası için aranılan kriterleri saydı .



Nitelikli istihdam ve kira yardımı gibi destekler iş dünyası tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken vergi istisnası da yine uzun süredir dile getirilen destek talepleri arasında yer alıyordu. Yapılan açıklama ile Resmi Gazete'de yayımlanan desteğin de ayrıntıları netleşmiş oldu.



Devletin kira yardımı Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayan firmalara yapılacak. Bu firmalara kira desteği ve nitelikli iş gücü desteğinin yanı sıra vergi istisnaları ve kredi destekleri sağlanacak.



Emlak365.com