Bakan Soylu'dan önemli açıklama: 1 milyon Suriyeliye 100 bin ev yapılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 milyon Suriyeli vatandaş için 100 bin ev yapılacağını duyurdu. Bakan Soylu, 'Biz kardeşiz' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile atılan adımları anlattı.
Bakan Soylu'dan önemli açıklama: 1 milyon Suriyeliye 100 bin ev yapılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldıkları ' Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız ' kampanyası kapsamında, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile yapılan briket evlerin açılış ve anahtar teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

'' Biz kardeşiz ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını ileterek konuşmasına başlayan Soylu, buranın yalnızca briket evlerin açılışının yapıldığı bir alan değil, zenginliğin şımarttığı, dünyaya karşı mazlumların gördüğü zulme ses çıkarmayan dünyaya karşı seslerin yükseldiği bir alan olduğunu belirterek '' Biz kardeşiz '' dedi.

İdlib'e Türkiye'nin yardım köprüsü kurduğunu, 77 bin projelendirilen, 57 bin bitirilen, 9 bini devam eden ve 50 bini teslim edilen evlerin açılışını yaptıklarını söyleyen Soylu, vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını ve buna karşı güçlü bir adım atıldığını ifade etti.

Bakan Soylu'dan önemli açıklama: 1 milyon Suriyeliye 100 bin ev yapılacak!

1 milyon Suriyeliye ev yapılacak

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye için yeni bir müjde verdiğini söyleyerek; Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad'da Türkiye'de yerleşik bulunan Suriyeli bir milyon kişiye evler yapılacağını, bunun da hem uluslararası hem de kendi hayır kuruluşlarımız aracılığı ile yapılacağını iletti.

Bölgede 57 bin 206 evin tamamlandığını, 9 bin 700 evin devam ettiğini ve 10 bin ev için çalışmaların başladığını aktaran Soylu, yıl sonuna kadar 100 bin konutun tamamlanacağını söyledi. Burada 50 okulun tamamlandığını ve 23'ünün de inşasının devam ettiğini anımsatan Soylu, müdahale edilmeden önce briket evlerin içerisinde yolların toprak olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '' Çok yakın zamanda bunların hepsini parke yapacaksınız, çünkü benim kardeşlerim eksiklik çekmeyecekler '' dediğini de sözlerine ekledi.

Emlak365.com